IBM superkompiuteris keliaus mokytis į koledžą  (0)

Technikos milžinas IBM tikisi savo superkompiuterį „Watson“ paversti įvairiapusiškesniu. Kompanija paskelbė išsiunčianti superkompiuterio versiją į koledžą, kur jis lankys matematikos ir anglų kalbos kursus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Viso to esmė – paimti „Watson“ sistemą ir patalpinti ją į akademinį universiteto pasaulį“, – „InformationWeek“ teigė Michaelas Henesey, „IBM Research“ verslo plėtros viceprezidentas.

„Watson“, kuris, kaip teigiama, yra sumaniausias IBM kompiuteris, keliaus į Rensselaerio politechnikos institutą. IBM koledžui suteikė trejų metų stipendiją vykdyti projektus, kurie ne tik gerins „Watson“ matematikos ir šnekamosios kalbos įgūdžius, bet ir patobulins sistemos gebėjimą apdoroti didžiulius nuotraukų, filmuotos medžiagos ir kito turinio, randamo internete, kiekius.

Kognityvinės sistemos, tokios kaip „Watson“, mokosi per sąveikas, teigiama IBM interneto puslapyje. Sistema geba greitai apdoroti didžiulius informacijos kiekius, pavyzdžiui, vadovėlius, enciklopedijas ar filmų scenarijus.

Sistema taip pat gali atsakyti į klausimus, užduotus per įprastą pokalbį su žmonėmis. Rensselaerio politechnikos instituto tyrėjai tikisi šį gebėjimą dar patobulinti, išmokydami kompiuterį naujų žodžių.

„Šiuo metu „Watson“ meistriškumas ieškoti faktų naudojamas labai svarbiose srityse, pavyzdžiui, sveikatos apsaugoje, kur IBM bendradarbiauja su medicinos paslaugų tiekėjais“, – pranešime spaudai pažymėjo instituto atstovai, pridūrę, kad technologija leidžia medikams greičiau ir tiksliau nustatyti diagnozes.

IBM tikisi, kad tyrėjai ras naujų ir naudingų būdų panaudoti „Watson“. Kompiuterio koledže praleistas laikas bus naudingas ir instituto studentams. IBM atstovai teigė, kad darbas su „Watson“ studentus parengs būsimiems darbams kognityvinio mokslo, didelių duomenų rinkimo ir analizės srityse.

„Ši sistema bus precedento neturinti platforma, padedanti studentams ir fakultetui priimti universiteto moto „Kodėl nepakeitus pasaulio?“ metamą iššūkį“, – sakė instituto prezidentė Shirley Ann Jackson.

Kaip ir žymusis pirmtakas, į institutą atkeliausianti „Watson“ sistemos versija kietajame diske gali saugoti iki 15 terabaitų informacijos, sistema vienu metu gali naudotis iki 20 vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: