Žiemą vėjo jėgainės pavojingos gyvybei: Šilutės rajono vadovai per plauką išvengė nelaimės  (18)

Šilutės rajono vadovai vos per plauką išvengė skaudžios nelaimės. Jiems susiruošus važiuoti, į už kelių metrų stovintį savivaldybės automobilį smogė nuo vėjo jėgainės sparnų atplyšęs ledo luitas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šilutės rajono valdžia buvo atvykusi apžiūrėti Didšilių-Rudynų vėjo jėgainės, dėl kurios keliamo triukšmo savivaldybei skundėsi žmonės. Po susitikimo su vėjo jėgainę eksploatuojančios bendrovės vadovais ir komisijos nariais iš Vilniaus Šilutės rajono merė Daiva Žebelienė ir savivaldybės administracijos direktorius Raimundas Ambrozaitis pasuko prie savo automobilio. „Likus keliems metrams iki mašinos išgirdau garsų trenksmą ir pakėlęs akis pamačiau nuo automobilio į šalis žyrančius stiklo ir ledo gabalėlius”, – pasakojo R. Ambrozaitis.

Paaiškėjo, kad ant rajono savivaldybės automobilio užkrito ant jėgainės sparnų susiformavęs ir dėl atlydžio atitrūkęs ledo luitas.Tiesiai ant galinio mašinos lango užkritęs ledo gabalas sutrupino stiklą, įlenkė automobilio stogą ir bagažinės dangtį. Tuo metu prie vairo sėdėjęs savivaldybės vairuotojas nenukentėjo, tačiau jei po kelių sekundžių rajono vadovai būtų spėję atsisėsti ant galinės automobilio sėdynės, stiklas būtų pažiręs jiems ant galvų. Išsigandę, kad nuo vėjo jėgainės neatitrūktų daugiau ledo bombų, vilniečiai greitai susėdo į mašinas ir pasiskubino išvažiuoti.

Be automobilio likusius rajono vadovus į Šilutę savo mašina parvežė įmonės „Vėjų spektras” projektų vadovas Vidmantas Kniūkšta. Jis žadėjo pasirūpinti, kad prie jėgainių būtų įrengti informaciniai ženklai, įspėjantys apie galimą pavojų.

Savivaldybės automobilį „Škoda Octavia” apžiūrėję draudikai nusprendė, kad bagažinės dangčio remontuoti neapsimoka – patarė jį keisti. Kasko draudimu savo transportą apdraudusi savivaldybė nuostolių nepatyrė, tačiau draudimo bendrovei rajono merės automobilio remontas kainuos kelis tūkstančius litų.

Būkime vieningi

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(4)
(-1)

Komentarai (18)