Google Glass perduos garsą be jokių ausinių  (3)

JAV valstybinės komunikacijos komisijos dokumentuose rasta informacija apie tai, jog Google Glass ketina perduoti garsą tiesiai į kaukolės kaulus, todėl bus atsisakyta tradicinių ausinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie visa tai kalbama FCC komisijai pateiktame dokumento skyriuje „Integruotas vibruojantis elementas, perduodantis garsą vartotojui per kontaktą su jo galva“. 

Dokumentuose minima, kad vidinis vibruojantis elementas, kuris liečiasi su žmogaus galvą, perduoda signalus. Tai reiškia, kad vibracija pasiekia kaulus, esančius šalia ausies, taip sukurdama girdimą garsą, kuris netrukdo girdėti aplinkinių garsų. 

Viena iš pagrindinių Google Glass funkcijų - padėti žmonėms orientuotis aplinkoje, taip pat teikti nurodymus kaip pasiekti norimą vietą. Ši nauja garso perdavimo technologija leis kelių eismo dalyviams saugiai naudotis šiais akiniais, nesumenkinant savo galimybių reaguoti į aplinkinius garsus.

Akiniai programų kūrėjus turėtų pasiekti jau šį pavasarį, o eilinius vartotojus tik kitąmet. Numatoma kaina apie 1500 USD (3 828LTL.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Gediminas Norgėla
(15)
(0)
(0)

Komentarai (3)