Net Applications: Internet Explorer rinkos dalis padidėjo iki 55%  (10)

Analitikų kompanija Net Applications pateikė statistiką, kuri parodo jėgų pusiausvyrą interneto naršyklių rinkoje 2012 metų sausio mėnesį. Kaip ir buvo galima tikėtis iš šios kompanijos analitikų, pirmoje vietoje su nemažu atotrūkiu yra Internet Explorer, kuris, beje, savo rinkos dalį dar ir sugebėjo padidinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą buvo pasiekta ir 55% žyma, o tai įvyko pirmą kartą nuo 2011 metų rugpjūčio mėnesį. Per mėnesį augimas sudarė 0,37%.

Savo rinkos dalį taip pat padidino ir naršyklė Mozilla Firefox (+0,18%), tad dabar ji užima 19,94%. Norvegų kuriama naršyklė Opera taip pat šiek tiek padidino savo vartotojų skaičių (+0,04%) ir dabar užima 1,75% rinkos. Be pokyčių tik naršyklės Apple Safari. Žinoma, kai kažkas didina rinkos dalį, kažkieno turi mažėti, o šiuo „nelaimėliu“ tapo Google Chrome, kurios rinkos dalis per mėnesį sumenko nuo 18,04% iki 17,48%.

Pačia populiariausia naršykle išliko Internet Explorer 8, kurios dalis siekia 23,54%. Naujausios IE 10 rinkos dalis per mėnesį padidėjo ir dabar sudaro 1,29%. Priminsime, kad Net Applications statistika atsižvelgia į 160 mln. unikalių vartotojų, aplankiusių maždaug 40 tūkst. interneto puslapių, analizę.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (10)