HTC sunkūs laikai: bandys išgyventi su pigesniais išmaniaisiais telefonais  (2)

Kompanija HTC publikavo finansinę ataskaitą, kurioje matyti taivaniečių mobilių įrenginių gamintojo veikla 2012 metų IV ketvirtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tris mėnesius Taivano mobilių telefonų gamintojas gavo maždaug 2 mlrd. dolerių pajamų. Tai yra net 40 % mažiau, lyginant su 2011 metų IV ketvirčiu.

Reikia pažymėti, kad tai nėra pats prasčiausias kompanijos pasiekimas, kadangi grynasis pelnas per minėtą laikotarpį smuko net 90 % – iki 34,4 mln. dolerių. Antra vertus, tai rinkos analitikus šiek tiek nustebina (gerąja prasme), kadangi buvo pranašaujami daug prastesni veiklos rezultatai – buvo prognozuota, kad grynasis pelnas kris iki 24 mln.

2013 metų I ketvirtyje kompanija HTC neatmeta galimybės, kad pajamos kris maždaug 17 %. Visų šių ne itin džiaugsmingų pranešimų fone kompanijos vadovybė pranešė, jog visas pastangas ketina sukoncentruoti į ne itin brangių išmaniųjų telefonų rinką. Tokie įrenginiai daugiausia bus skirti besivystančioms rinkoms, taip pat ir Kinijai bei Indijai.

Priminsime, kad 2012 metais visame pasaulyje buvo realizuota apie 545,2 mln. „protingų“ telefonų, o tai yra 10,1 % daugiau, nei 2011 metais. Kompanija HTC su 6,0 % rinkos dalimi tarp visų gamintojų užėmė ketvirtą vietą.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: