Prognozė: skandinaviška elektra nurungs rusišką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2013-02-09 11:40
kuriamos didelės pusiau valstybinės elektros gamybos įmonės matyt ir ateityje negalės konkuruoti su skandinavijos elektros gamintojai.efektyvios tik mažos įmonės kurios gamina elektrą,ir dėl savo sandaros perduodančios perduodančios perteklinę šilumą gyvenvietėms.garas kuris suko turbiną,turi būti ataušintas iki vandens stovio.dėl to gaunasi perteklinė šiluma.gaunamas 80 laipsnių temperatūros vanduo,kuris tarybiniais laikais buvo išleidžiamas į upę ,ar ežerą,ar vėsinamas atominėse elektrinėse vandens cirkuliacineis bokštais.šuo metu gamtinių dujų elektrinė jei gauna kvotą,(elektrėnų) o ja gauna nes reikia šildyti miestelį,dalį gali parduoti lengvatinėmis sąlygomis šiltnamiams.privatiems gamintojams tokios lengvatos negresia
rimasD 2013-02-09 22:39
Gyventojuj svarbu Kw/ valandės kaina. Dabar kainos vis didėja. Todėl, kad tarp eksportuotojo ir importuotojo įsiterpę Garbaravičiai. Tai jie nustato elektros kainas.
immortallt 2013-02-10 23:33
Skandinavijoje kodėl pigi elektra? Todėl, kad ten labai daug hidroelektrinių, o jų elektra pigiausia. Mes deja neturime tokių geografinių sąlygų, kad galėtume plėtoti hidroelektrines tokiu mastu. Rusijoje elektra pigi, nes elektra gaminama tarybinėse elektrinėse, kurioms joks atsiperkamumas niekada nebuvo skaičiuojamas ir veikia tik ant kintamųjų kaštų padengimo.