Google sumokės Apple $1 mlrd., kad iOS įrenginiuose būtų paieškos sistema pagal nutylėjimą  (3)

Analitikų kompanijos Morgan Stanley duomenimis, interneto gigantas Google nuo 2014 metų mokės korporacijai Apple po 1 mlrd. JAV dolerių kasmet tam, kad būtent jos paieškos sistema iOS įrenginiuose būtų naudojama pagal nutylėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas Scott DeVitt savo ataskaitoje pažymėjo, kad Google turi visą sąrašą tokių kompanijų. Šio sąrašo viršūnėje yra kompanija Mozilla ir jos interneto naršyklė Firefox.

Antra vertus, 31% biudžeto, skirto „duomenų srauto pirkimui“, gaus būtent Apple, ir tai vien dėl to, kad jos mobilūs įrenginiai yra žiauriai populiarūs. Iš viso interneto gigantas Google šiems tikslams skirs apie 3,5 mlrd. JAV dolerių. Priminsime, kad Mozilla 2014 metais iš Google gaus 400 mln. JAV dolerių, kad Firefox paieškos varikliukas būtų būtent Google Search ir joks kitas.

Aišku, gali pasirodyti, kad Google išlaidas tokiam reikalui yra per didelės. Vis tik paieškos gigantas pinigus išleidžia ne tik duomenų srauto įsigijimui, tačiau ir vertingiems duomenims, kuriuos pavyksta gauti, kai vartotojas įveda paieškos užklausą savo mobiliame įrenginyje. Analitikų skaičiavimais, panašiems tikslams šio dešimtmečio pabaigoje kompanija Google išleis ne mažiau kaip 6,8 mlrd. JAV dolerių kasmet.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)