Analitikai: šiemet evoliucionuosiantys kompiuteriai kels grėsmę iPad  (0)

Kad ir kaip vieni ar kiti vertintų kompaniją Apple, neįmanoma apeiti naujienų apie jos produkciją, kad ir nelabai palankiame jai kontekste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia puslapis CNet, nurodydamas analitikų iš kompanijos Citibank ataskaitas, šiais metais Apple siūlomi planšetinio kompiuterio iPad patobulinimai bus labai nežymūs, taigi negalės pilnavertiškai konkuruoti su vis labiau tobulėjančiais ultrabookais, nešiojamais kompiuteriai ir transformuojamais hibridiniais įrenginiais.

Viso to pasėkoje Apple gali imti praradinėti savo rinkos pozicijas, tuo tarpu ultrabookai su sensoriniais ekranais pradės atsilaisvinusias nišas užiminėti. Tiesa, analitikų prognozės remiasi dar kito industrijos giganto – kompanijos Intel – norais, kad šių metų pabaigoje atsirastų ultrabookų su Haswell procesoriais ir sensoriniais ekranais už $599. Antra vertus, inovacijų aktyvumas asmeninių kompiuterių segmente bus ir taip pakankamai didelis, o to negalima pasakyti apie planšetinių kompiuterių su 10 colių ekranais segmentą.

Manoma, kad naujos kartos iPad gaus galingesnį procesorių, o taip pat neteks šiek tiek svorio (visa tai turi įvykti 2013 m. III ketvirtyje), tuo tarpu antros kartos iPad mini gaus Retina klasės ekraną. Ekspertai iš Citibank mano, jog viso to nepakanka užtikrinta kovai su konkuruojančiais formatais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: