„Microsoft“ „Office 2013“ „pririšo“ prie vieno kompiuterio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-02-19 14:42
Pusdurniai. Piratams pofik, legaliems - papildomas galvos skausmas ir piniginės patuštėjimas. Jei firmelėse kokiose labiau paspaus legalumo klausimus, dalis jų atsižvelgs ir į šį niuansą, o tada MS Office'ui gali būt ištarta „bye bye“. Pereis prie kokio Kingsoft Office, ar kad ir to LibreGaidžio .
Justdoit 2013-02-19 15:38
Arba prie išvis WEB'inio varianto. Tokio kaip google docs ar pan. Pats aptarnauju įmonių kompiuterius ir žinau kaip jie genda ir keičiasi. Panašu, kad jei įmonė sugalvos atnaujinti savo kompiuterių ūkį .. jiems vėl iš naujo reikės pirkt ofisus ?
infoguru 2013-02-19 15:45
Šia puikia proga paaukojau 50 USD LibreOffice fondui. Kam investuoti į programinę įrangą kuri veikia tik vienoje OS ir tik viename kompiuteryje kai gali investuoti į programinę įrangą kuri veiks bet kada ir bet kur.
- 2013-02-19 15:58
Pagal naujas licencines sąlygas - taip. Be to, gali būti kuriozinių atvejų, kai pridėjus CD/DVD ar jį pakeitus, OS ar Office nusprendžia, jog tai naujas kompiuteris ...
Shinigami 2013-02-19 16:17
Taip dažnai būna kai įdedi daugiau atminties į kompiuterį. Kartais net win reikia aktyvuoti iš naujo.
Sarunas 2013-02-19 16:44
O savim jau buvau pradėjęs didžiuotis, kad pradėjau pirkt visas licencijas legalias... Didžiavausi, kad pagaliau nebepiratauju..ir t.t. Nu bet tai nu nafik... visiškai demotyvuojanti naujiena. Man PATINKA MS Office, bet su tokiom savo EULA jie tiesiog privers namų vartotojus pirataut, nes licencijos neatpigo... O sugedus kompui ir pakeitus jį nauju - morališkai vartotojai, įsigiję legalų MS Office 2013 nesijaus pirataujantys ar vagiantys, net jei ir susipūs piratinę versiją ofiso paketo...
elcucuy 2013-02-19 17:03
Kam namų vartotojui paprastiem parašinėjimams ir paskaičiavimam reikalingas Microsofto ofisas už tokias kainas, jam ir nemokamų alternatyvų pakaktu. Liktai microsoft office pereis prie licenzipos, kuomet už ją moki kas met, o ne vieną kartą susimoki ir turi. Panašiu keliu kaip Microsoftas žengia ir Sony, kuomet užsipatentavo tai, kad nusipirktę žaidimą galėsi įsirašyti tik į vieną konsolę ir nebegalėsi žaidimo nusinešti pažaist pas draugą ant konsolės (to galime sulaukti ant ateinančio PS4)
elcucuy 2013-02-19 17:25
Dar labai įdomu kaip tai yra teisėta, ar tokie apribojimai nesikerta su pvz Europos įstatymais ir vartotojų teisėmis. Pvz vokietijos vartotojų teises ginanti organizacija padavė Steam'ą į teismą, už tai kad steamas nesuteikia galimybės vartotojam perparduoti įsigytų žaidimų kitiem vartotojam, ką vartotojų teises ginantys įstatimai leidžia daryti. Šiuo atvejų viskas dar labiau suvaržyta.
dzhiuge 2013-02-19 17:39
Leiskite paklausti: koks tada tikslas turėti legalų Office 2013? Įmonėse tai niekaip finansiškai neapsimoka, o pavienis vartotojas paprastai perka programinę įrangą ne tam, kad tik pusmetį pasinaudoti. Tai kas belieka, juk įsidėsi papildomai ram'o ir perki naują programinę įrangą, ar ne?
bullka 2013-02-19 18:07
Na čia žinia tikrai yra nekokia. Esu nusipirkęs Office 2013 ir įsidiegęs į savo seną ir gendantį kompiuterį. Tikrai neužilgo man jį teks atnaujinti. Jei tai pasitvirtins, kad to negalėsiu padaryti.. bus didelis nusivylimas. Reiktų, kad kas nors iš praktinės pusės tai patvirtintų.
PCP 2013-02-19 18:26
Čia matyt susiję su tuo kad perkėlimo galimybė palieka labai daug teisinių ir pačios SW landų piktnaudžiavimui bei nulaužimui. O dabar padarys kad vienas serial galima tik kartą užregistruoti ir viskas, taigi žymiai paprasčiau kontroliuoti, bet ilgalaikėj perspektyvoj tai MS kasasi sau duobę mano manymu.
policija112 2013-02-19 19:54
O kodėl Microsoftas negali pvz padaryt, kad nusiperki serial ir prisiriši jį prie email, kad gali kada nori seną panaikint ir naują susigeneruot?
kurmis 2013-02-19 19:59
Kam tas brangininkas 'MS office', jei galima apsieiti su pigesne alternatyva tokia kaip 'Corel WordPerfect Office'. Ant MAC - 'mariner software' arba 'iWork'.
1337 2013-02-19 20:14
Si MS politika man siek tiek primena lietuviska keliu policija, kur be gailescio baudziami vairuotojai (nes yra ka is ju paimti - automobili ir teises), bet pro pirstus ziurima i pesciuju nusizengimus (ka gi is to pesciachodo paimsi, o dar ziurek dokumento netures tai turesi vezti i nuovada, gaisti laika ir t.t.). Tas pats ir cia, verslo klientus galima paimti uz kiausu - vistiek niekur nesides, tures pirkti arba drebedami laukti BSA vizito. O kadangi namu vartotoju siaip ar taip nesugaudysi, tai jie kaip piratavo taip ir pirataus, na nurasoma vos ne kaip neisvengiamybe. O verslas MS ofiso tikrai neatsisakys. Pvz mano pagrindinis darbo irankis yra excel, ir tikrai ranka prie sirdies pridejes galiu pasakyti, kad jokia nemokama alternatyva jo nepakeis, nebent vos ne visos savybes ir funkcijos bus padarytos 1:1. Mazoj imonej (tarkim iki 50 zmoniu), kur daromos paprastos lenteles su "pyragu" grafikais, nemokamos alternatyvos gal ir tiks, bet jei reiktu pradeti ruosti kruvas ataskaitu naudojant daugybe skirtingu duomenu saltiniu, funkciju, rysiu ir formuliu, nemokamas softas laaabai greitai apkars + turesi pastovu galvos skausma del suderinamumo, kai nusiuntus kokia ataskaita partneriams paiskes, kad ju excel siek tiek kitaip interpretuoja formules ar macros'us Zodziu negraziai MS daro, bet jie puikiai sovokia, kad verslas niekur nesides ir tures sokti pagal ju dudele.
- 2013-02-19 20:37
Šiaip, esate neteisus. Visokių openofisų bėda ne tai, kad jie neturi funkcijų, o tai, kad jie turi veikti su nuosavybiniais ekselių formatais. Jei verslas būtų protingas, spjautų į MS, ir persikurtų sistemą taip, kad ji veiktų nepriklausomai nuo kokios nors kontoros užmojų.
1337 2013-02-19 21:11
Teoriskai taip, realiai toks pakeitimas kainuos brangiau nei naujos licenzijos pirkimas. Verslas tam yra verslas, kad moka skaiciuoti. O viska susumavus MS produkcija iseina pigiau nei nenomaka, kad ir kaip keistai tai beskambetu. Cia kaip su desniavairemis valstybemis (automobilizmo prasme), teoriskai imanoma eisma persukti i "teisinga" puse, bet suskaiciavus visas islaidas infrastrukturai pigiau ir paprasciau yra nieko nekeisti.
mental1ty 2013-02-19 21:24
> turesi pastovu galvos skausma del suderinamumo, kai nusiuntus kokia ataskaita partneriams paiskes, kad ju excel siek tiek kitaip interpretuoja formules ar macros'us Tokiam atvejui idealiai tinka gūgl docs, bet kuriam kompe ir net telefone rodys vienodai.
1337 2013-02-19 22:00
Matai, esme ne rodyme, o redagavime ir skaiciavimuose. Pries pusmeti turejom migruoti is .xls i .xlsx mes elementariai pritrukome stulpeliu ir eiluciu, failai sveria nuo 5mb iki 60mb, i3 CPU (2 branduoliai + HT) kartais po 5 minutes skaiciavimus daro po paprasto duomenu pakeitimo Su bendradarbiu pavydziai ziurejom i kolegos darbini kompiuteri is kitos kontoros, jam darbui su excel darbdavys pastate dual-xenon monstra Apie kokius google docs cia dar kalba gali buti? MS word'a, powerpoint'a ar net visio tikrai labai lengva pakeisti alternatyvomis, bet realaus konkurento excel'iui ar outlook'ui dar neteko matyti. Prisipazinsiu, pats ilga laika buvau atviro kodo fanas, bet kada susiduriau su rimta imone ir rimtais darbais, tai labai greitai tos paikybes isgaravo. Deja tenka sutikti su MS - atviras kodas per brangus ir tiesiog neveikia taip kaip reikia.
Ungurys 2013-02-19 22:23
Nu kaip... yra toks dalykas ofice 365 home, kainuoja 99$ metams gauni 5 licenzijas viska turi debesy...tai gaunas grubiai 23lt i menesi, galima susirasti zmoniu kurie noretu tokio dalyko ir susidejus nusipirkti kartu. Office irankiai tikrai puikus, nera ka lyginti su jokiais kitokiais nemokamais, jausmas dirbant visai kitoks. Tei vat o ir siaip tie kurie dirba juk jus norit kad uz jusu darba butu apmoketa? Tie zmones kurie kuria tuos irankius lygiai taip pat. Nieko asmenisko, bukit linksmi :)
Shinigami 2013-02-19 22:36
Suderinamumo problemų gali ir ne išvengti net naudodamas MS exel, nes tavo parteris kuriam siusi failą naudos LibreOffice. Tu čia paprasčiausiai pats nusprendi, kad parteris naudos MS exel. Taip, perėjimas prie kitos programinės įrangos yra labai brangus. Man teko keisti MS office iš 2003 į 2007 versija. Ir nors mums reikia tik paprastu jo funkcijų, bet tai vistiek kainavo. Kol darbuotojai perprato kaip dirbti su nauja versija. Bet tai tik vienkartinis mokestis. Perėjus prie nemokamos programinės įrangos gali kainuoti daugiau nei nusipirkti mokama. Bet ja pirksi pastoviai, o nemokamai tik perėjimas kainuos. Tad ilgoje perspektyvoje tai pigiau gali išeiti. Bet nemokama turi kita problema, jie dažniausiai nežiūri ko reikia vartotojui (komerciniam) todėl nors ir galima daryti ta pati kaip ir su mokama, bet su mokama padarai greičiau. O laikas pinigai. Bet viskas priklauso nuo to ko tau reikia.