Vokietijos žvalgybos didžiausias iššūkis – apsisaugoti nuo Kinijos ir Rusijos šnipų  (0)

Vokietijos karinės žvalgybos vadovas itin reto interviu metu teigė, kad vienas iš pagrindinių iššūkių yra apsaugoti gynybos projektus nuo Kinijos ir Rusijos slaptųjų tarnybų šnipinėjimo, skelbia "Reuters".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinė žvalgybos tarnyba iki šiol laikėsi atokesnės pozicijos nei dvi didesnės Vokietijos federalinės žvalgybos agentūros - BND, atsakinga už užsienio žvalgybą, ir BfV - už vidaus žvalgybą.

Karinės žvalgybos vadas Ulrichas Birkenhejeris (Ulrich Birkenheier) "Die Welt" pirmadienį išspausdintame interviu teigia, kad "tarptautinių gynybos projektų šnipinėjimas" yra didėjantis iššūkis, nes užsienio agentai stengiasi gauti informacijos apie naujų gynybos produktų karinius bandymus.

"Rusijos ir Kinijos slaptosios tarnybos vis dar bando užverbuoti vokiečių karius. Mes turime tai ištirti ir užkirsti tam kelią", - "Die Welt" sakė U. Birkenhejeris pirmo per 57 metus interviu žiniasklaidai metu.

Vokietijos žvalgybos tarnybos sulaukė griežtos kritikos po to, kai tik 2011 metais buvo išaiškinta nedidelė kraštutinių dešiniųjų organizacija, pasivadinusi nacionalsocialistų pogrindžio grupuote, kuri per dešimtmetį nužudė devynis imigrantus ir policininkę, įvykdė sprogdinimą ir apiplėšė 14 bankų.

Pasak U. Birkenhejerio, šis įvykis įtikino agentūrą, "kaip svarbu mūsų užduotį ir darbą paaiškinti išoriniam pasauliui". Karinės žvalgybos personalą sudaro 1 tūkst. 150 narių, iš kurių dalis dislokuota septyniose vietose užsienyje, įskaitant Afganistaną, Kosovą ir Džibutį, kur Vokietijos kariuomenė dalyvauja tarptautinėse misijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)