JAV naikintuvai automatiškai aptiks šaudančius tankus (Video)  (2)

Jungtinių Valstijų bendrovė „Northrop Grumman“ pranešė atlikusi infraraudonųjų spindulių apžvalginės sistemos AN/AAQ-37 DAS, skirtos naikintuvams F-35, bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų metu šių naikintuvų infraraudonosios šviesos davikliai sugebėjo sėkmingai užfiksuoti tankų ir artilerijos pabūklų atidengtą ugnį ir automatiškai nutaikyti į juos didelio tikslumo F-35 ginklus.

Pasak „Northrop Grumman“ atstovų, realiomis mūšio sąlygomis tokia sistema bet kokiomis orų sąlygomis leis greitai fiksuoti antžeminius taikinius. Dabar F-35 pilotams nebereikės naikintuvo taktiniame ekrane ieškoti ir rankiniu būdu žymėti tankų ir kitos priešo kovinės technikos: jei tik net ir puikiausiai užmaskuotas tankas iššaus, DAS sistema automatiškai pažymės taikinį.

AN/AAQ-37 DAS apžvalgos sistema remiasi visa eile infraraudonųjų daviklių, įrengtų įvairiose naikintuvo fiuzeliažo vietose. Visi kartu jie suformuoja 360 laipsnių apžvalgos lauką, leidžiantį pilotui ne tik valdyti lėktuvą naktį ir blogomis oro sąlygomis, bet ir įvairiais rakursais aptikti įvairių tipų antžeminius taikinius, tarp jų balistines ir zenitines raketas, pilotuojamus bei bepiločius lėktuvus.

Skelbiama, kad visos AN/AAQ-37 DAS sistemos teikiamos galimybės kontroliuojant antžeminę taktinę situaciją dar toli gražu nėra išsemtos. Pasak bendrovės atstovų, visiškai automatizuotas taikinių nustatymo procesas leis JAV karo pilotams sutelkti visą dėmesį į lėktuvo valdymą, nedelsiant sunaikinti netikėtai pasirodžiusias priešo pajėgas ir kontroliuoti iš oro didelio ploto teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(1)
(-1)

Komentarai (2)