Retina ekranas neigiamai įtakos antros kartos iPad mini kainą  (0)

Kaip ir buvo galima tikėtis, vienas iš pagrindinių patobulinimų, kuriuos prognozuoja analitikai antros kartos iPad mini atžvilgiu, yra Retina klasės ekranas. Pastarasis turėtų pakeisti šiuo metu naudojamą 1024 x 768 taškų raiškos ekraną, kurio įstrižainė sudaro 7,9“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių puslapis DigiTimes skelbia, kad naujos kartos 2048 x 1536 taškų raiškos ekranas planšetinio kompiuterio savikainą padidins $12, taigi net ir neatnaujinus kitų komplektuojančių dalių (kas mažai tikėtina), savikaina tikrai šoktels mažiausiai iki $200. Priminsime, kad analitikų skaičiavimu, sensorinis ekranas yra pati brangiausia iPad mini dalis, kurios kaina sudaro $32. Deja, naujo Retina ekrano įdiegimas privers keisti ir kai kuriuos kitus komponentus, pavyzdžiui, galingesnį apšvietimą užtikrinsiančioms maitinimo grandinėms, taigi visi būtini patobulinimai gali priversti savikainą šoktelėti net trečdalių į viršų, nei yra dabartiniai $188.

Jei nebus imtasi savikainos mažinimo priemonių, Apple teks susitaikyti su vis labiau mažėjančia rinkos dalimi planšetinių kompiuterių segmente. Analitikų skaičiavimu, nuo 2012 metų pradžios iki IV ketvirčio pabaigos Apple dalis planšetinių kompiuterių rinkoje nukrito nuo 70% iki 44%.

Rinkos analitikai tiki, kad 2013 m. planšetinių kompiuterių rinkos dydis sudarys apie 180-240 mln. vienetų, tuo tarpu 7“ ekraną turinčių sprendimų segmentas sudarys 45-60% visų pardavimų. Ir čia labai aktyviai paskutiniu metu reiškiasi tokios kompanijos, kaip ASUS ir Acer, kurios savo biudžetinių planšetinių kompiuterių mažmenines kainas „nuspaudė“ iki $149-159.

Dar daugiau, kai kurie šaltiniai praneša, jog 2013 m. II ketvirtyje Google pristatys Nexus 7 versiją su Full HD (1920 x 1080) raiškos ekranu, tuo tarpu kaina bus išlaikyta ties labai patrauklia $199 riba. Aišku, niekur nedingo ir kompanija Samsung, kuri ruošiasi anonsuoti modelį Galaxy Note 8.0, skirtą kovai su iPad mini, taigi Apple šiemet laukia tikrai daug kovos už vartotojų pinigines.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: