Kinijos slaptas kariuomenės dalinys įtariamas pavogęs šimtus terabaitų duomenų  (8)

Įslaptintas Kinijos kariuomenės dalinys yra greičiausiai viena „produktyviausių kibernetinio šnipinėjimo grupių“, teigė JAV kibernetinio saugumo centras, kuriuo remiasi BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV įsikūrusios kompiuterinio saugumo kompanijos „Mandiant“ ekspertai teigė, jog manoma, kad dalinys 61398 „sistemingai vogė šimtus terabaitų duomenų“ iš mažiausiai 141 organizacijos visame pasaulyje. Bendrovė išanalizavo šimtus įsibrovimų į duomenų bazes nuo 2004 metų.

Pareigūnai kibernetinių atakų pėdsakais atsekė nenurodytą pastatą Šanchajuje, kuriuo naudojasi dalinys. Išaiškinta informacija „įtikino mus, kad tokia veikla užsiimančios grupės yra įsikūrusios Kinijoje, o šalies valdžia žino apie tai“, - teigiama kompanijos pranešime.

Viena iš produktyviausių grupių yra APT1, kuri, anot „Mandiant“, yra „viena operatorių grupė, vykdžiusi kibernetinio šnipinėjimo kampaniją prieš didelę grupę taikinių nuo 2006 metų“.

Kinija paneigė pranešimus apie kibernetinį šnipinėjimą ir pareiškė abejones dėl „Mandiant“ pranešimo pagrįstumo.

„Kibernetinės atakos yra transnacionalinės ir anoniminės, - sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Hongas Lei. - Nustatyti atakų kilmę yra išties sudėtinga. Mes nesuprantame, kaip šie pranešime pateikti įrodymai gali būti logiški. Elementariais duomenimis pagrįsta kritika yra neatsakinga, neprofesionali ir nepadeda spręsti šio klausimo“.

H. Lei pridūrė, kad Pekinas „griežtai nepritaria kibernetinėms atakoms“ ir ėmėsi veiksmų, kad būtų tam užkirstas kelias. Pati Kinija teigia esanti programišių atakų auka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (8)