Išleista mobili operacinė sistema Tizen 2.0  (9)

Projekto Tizen dalyviai paskelbė, kad tapo prieinama to paties pavadinimo mobilios platformos versija 2.0, o taip pat kūrėjams skirtas instrumentų rinkinys (SDK).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tizen – tai bendra iniciatyva, už kurios stovi organizacijos Linux Foundation ir LiMo Foundation (sukurta 2007 metų pradžioje, o prie jos ištakų stovėjo kompanijos Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic Mobile Communications, Samsung Electronics ir Vodafone. Projektą taip pat palaiko procesorių gigantas Intel.

Tizen pamatu tapo Linux branduolys; programinės platformos kūrimo metu atsižvelgiama į industrijoje vyraujančius standartus. Operacinė sistema tinka įvairioms architektūroms, o tai reiškia, jog palaikomi ne tik ARM procesoriai, tačiau ir su x86 suderinamos mikroschemos.

Iš Tizen 2.0 (kodinis pavadinimas Magnolia) ypatybių galima paminėti HTML5 (W3C), bevielių sąsajų Bluetooth, NFC palaikymą, patobulintą vartotojo sąsają ir daugelį langų palaikantį režimą. 2013 metų II ketvirtyje planuojama išleisti operacinės sistemos Tizen 2.1 versiją, kurioje bus daug patobulinimų.

Tikimasi, kad išmanieji telefonai su operacine sistema Tizen rinkoje pasirodys dar šiais metais; tokių įrenginių gamybą planuoja bent jau vienas žaidėjas – P. Korėjos kompanija Samsung. Apie kitų gamintojų planus kol kas žinoma labai mažai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: