Šiais metais 10-15% nešiojamų kompiuterių turės sensorinius ekranus  (6)

Kai kurie analitikai pateikė savo tyrimų rezultatus, kurie rodo, jog Windows 8 nešiojami kompiuteriai su sensoriniais ekranais realizuojami pakankamai sėkmingai. 2012 metais jų dalis sudaro 6% visų produktų su Windows 8, o vidutinė tokio nešiojamo kompiuterio kaina sudarė $867. Bent jau toks paveikslas išryškėjo stebint Jungtinių Valstijų rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių resursas DigiTimes, kaip šaltinį nurodydamas tradicinius kompiuterių komponentų gamintojus, praneša, jog 2013 m. nešiojamų kompiuterių su sensoriniais ekranais rinkos dalis ūgtels iki 10-15%. Atitinkamus produktus pristatys kompanijos ASUS, Acer ir Lenovo – šie gamintojai agresyviausiai plėtos šią tendenciją savo produktuose.

Teigiama, jog Acer nešiojamų kompiuterių su sensoriniais ekranais dalis sudarys iki 10-14%, Lenovo ir Asus šiuo atžvilgiu pasistengs dar labiau – iki 15-20%. Savo ruožtu, dar didesniu optimizmu dega sensorinių ekranų gamintojai, kurie prognozuoja, kad 2013 m. nešiojamų kompiuterių su tokiais ekranais rinkos dalis perkops 20%.

Kaip visada, amerikiečių kompiuterių gamybos gigantai HP ir Dell laikosi konservatyvios politikos šios tendencijos atžvilgiu: šių kompanijų nešiojamų kompiuterių su sensoriniais ekranais asortimento dalis vargiai viršis atitinkamai 9% ir 5%. Samsung, savo ruožtu, daugiau dėmesio ketina skirti planšetiniams kompiuteriams, todėl nešiojamų kompiuterių lietimui jautriais ekranais apdovanoti neskuba.

Na, o kokios "Windows 8" operacinę sistemą naudojančių kompiuterių tendencijos Lietuvoje? Daugelis kompiuteriais prekiaujančių įmonių dar tik baigia "apšilti kojas" su naujomis prekėmis, tačiau pasiūla visgi yra, ir vartotojams pasirinkti galimybių taip pat esama. Besidomintiems šio tipo produkcija - nešiojamais ir planšetiniais kompiuteriais ar jų hibridais su "Windows 8" sistema ir, žinoma, sensoriniais ekranais, pateikiame keletą nuorodų į konkrečius modelius, detalesnius jų techninių parametrų aprašymus ir kainas.

Nešiojami "ultrabook" kompiuteriai:

 

Planšetiniai kompiuteriai:

 

Atkreipkite dėmesį į tai, jog skirtingose vietose parduodamų kompiuterių komplektacija gali skirtis ir tai tiesiogiai siejasi su modelio kaina.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)