„Mozilla“ oficialiai pristatė išmaniesiems telefonams skirtą platformą „FireFox OS“  (1)

Bendruomenė „Mozilla“, kuri puikiai žinoma dėl savo naršyklės „FireFox“, oficialiai pristatė „FireFox OS“ platformą, pritaikytą išmaniesiems telefonams. „Mozilla“ paminėjo, jog jau yra susitarusi su 18 mobiliojo ryšio operatorių pasaulyje ir lustų gamintoju „Qualcomm“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie gamintojus, kurie prisijungė prie projekto, didelių staigmenų nėra. Kai LG, „Huawei“ ir ZTE vardai jums girdėti, su „FireFox OS“ platforma į rinką žengs ir kai kam mažai girdėta „Alcatel“, kuri jau ir spėjo pristatyti savo pirmąjį tokį išmanųjį telefoną MWC 2013 parodoje, ką vėliau padarys ir kiti.

„FireFox OS“ naudoja HTML5 pagrindu sukurtas programas, kurios su aparatine įranga sąveikauja JavaScript programavimo kalba. Projekto tikslas yra sukurti atvirojo kodo operacinę sistemą, kuriai interneto plėtotojai (angl. web developers) galėtų lengvai kurti programas panaudodami HTML5 ir jas vėliau, įkeldami į „FireFox“ parduotuvę, platinti.

Jei turite „Google Android“ įrenginį ir „FireFox Aurora“, galite patys pasižvalgyti po „FireFox“ parduotuvę, kurioje jau dabar yra programų „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniams tinklams, keletas žaidimų, tačiau jų turėtų padaugėti, kai telefonai su šia OS netrukus pasirodys prekyboje.

ZTE buvo vieni iš pirmųjų, kaip kad ir „Alcatel“, kurie šiandien pristatė „FireFox OS“ paremtą įrenginį. Jį varo „Qualcomm“ lustas, dirbantis 1GHz dažniu, o be to čia dar rasime ir 256MB darbinės atminties. Nors telefone ir tėra tik 512MB atminties, tačiau ZTE jau iš anksto bus įdėję 2GB „microSD“ kortelę. Išmanusis telefonas gavo „ZTE Open“ vardą ir turi 3.5 colio įstrižainės, HVGA raiškos ekraną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: