„Apple“ išmanusis laikrodis jau užpatentuotas  (16)

JAV Patentų biuro paskelbta paraiška leidžia teigti, kad „Apple“ tikrai kuria išmanųjį laikrodį. Dokumente aprašomas apie riešą apvyniojamas lankstus lietimui jautrus ekranas, kuriuo būtų galima valdyti kitus asmeninius elektroninius prietaisus, turinčius bevielį ar bluetooth ryšį – planšetinį ar nešiojamą kompiuterį, išmanųjį telefoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, nors patento paraiška viešai paskelbtai tik dabar, ji buvo pateikta 2011 metais, vadinasi, „Apple“ tikrai turėjo laiko eksperimentuoti ir sukurti koncepcinį gaminį.

Paraiškoje rašoma, kad apyrankė galės atskirti, kuri jos dalis uždengta ir informaciją pateikti tik matomoje ekrano dalyje, o jos kraštai gali būti užprogramuoti, kad imtų blyksėti, gavus pranešimą iš telefono ar kompiuterio. Tuomet vartotojas gali pasirinkti, kad, pavyzdžiui, gauta žinutė būtų parodyta apyrankėje. Tai pat apyranke galima valdyti grojaraštį ar peržiūrėti skambučių sąrašą. „Apple“ pripažįsta, kad santykinai nedidelis apyrankės plotas apribos jos funkcijas, tačiau kartu ir pasiūlo didesnę jos versiją.

Toks prietaisas gali būti patogus kelionėje, jei reikia greitai pasižiūrėti gautą žinutę, žemėlapio fragmentą, o kompiuteris – kuprinėje ar kitoje nepatogioje vietoje.

Šiuo metu jau keletas gamintojų siūlo išmaniuosius laikrodžius – „Sony“, „Garmin“, „Nike“, tačiau jie daugiausia skirti orientuotis vietovėje, skaičiuoti sudegintas kalorijas ar žingsnius ir turi nedaug papildomų funkcijų.

Žinant „Apple“ inovatyvumą, labai tikėtina, kad ji pasiūlys apyranke valdyti ir kitą savo kuriamą naują prietaisą – „Apple“ televizorių, gal būt kambarių apšvietimą, išmaniuosius buitinius prietaisus.

Viena iš problemų – tai apyrankės aprūpinimas elektros energija: labai tikėtina, kad vartotojams nepatiks nakčiai įjungti krautis keliolika prietaisų, todėl „Apple“ patente pasiūlo apyrankėje integruoti įrenginį, rankos judesių kinetinę energiją verčiančią elektra.

Be abejo, tik nedidelė registruotų patentų dalis virsta realiais gaminiais, tačiau „Bloomberg“, „Wall Street Journal“ ir „New York Times“ neseniai publikavo straipsnių, kuriuose, remdamiesi savo šaltiniais, patvirtino, kad „Apple“ tikrai eksperimentuoja su į laikrodį panašiu prietaisu.

„Appe“, kai visuomet, apie registruotus patentus komentarų neteikia, tačiau visai gali būti, kad netrukus pasirodys ir „iWatch“.

Beje, Timas Kukas (Tim Cook), „Apple“ vadovas, yra ir „Nike“, gaminančios išmanųjį laikrodį, pavadintą „Fuelband“, valdybos narys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(6)
(0)
(0)

Komentarai (16)