Izraelio gynybos sistema: sėkmingai išbandyta nauja raketa (Video)  (1)

Izraelio Gynybos ministerija pranešė apie sėkmingai atliktus savo kuriamos gynybinės sistemos naujos raketos naikintojos „Hetz-3“ bandymus. Šio tipo raketos leis jam geriau apsisaugoti nuo galimų grėsmių iš oro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hebrajiškai „hetz“ reiškia strėlę. Tai „žemė-oras“ tipo raketa, kuri suseka ir ore sunaikina priešo į Izraelį paleistą raketą. Ją kartu kūrė Izraelio Gynybos ministerijos Ginklų kūrimo ir technologijų pramonės administracija (Administration for the Development of Weapons and the Technological Industry) ir JAV Antibalistinės gynybos agentūra. Bandymas atliktas karinių oro pajėgų bazėje Palmachime. Per šešias minutes trukusį skrydį raketa atliko visus jai numatytus manevrus.

Per pastarąjį Izraelio ir Gazos konfliktą antiraketinė sistema „Geležinis kupolas“ (angl. Iron dome) numušė daugiau kaip 400 palestiniečių kovinės grupuotės „Hamas“ paleistų raketų. Ši sistema laikoma viena iš pačių tobuliausių pasaulyje. Ekspertų vertinimu, jos taiklumas – 90%. Raketos geba perimti ir masinio naikinimo ginklo balistines raketas.

Pasak Izraelio gynybos ministro Ehudo Barako, šios raketos reikšmingai sustiprins daugiasluoksnę šalies gynybos sistemą, į kurią įeina „Geležinis kupolas“, „Dovydo laidynė“ (angl. David‘s Sling), „Hetz-2“ ir „Hetz-3“.

Čia galite pasižiūrėti vaizdo medžiagą:



(3)
(0)
(1)

Komentarai (1)