Lietuvoje pristatyta specializuota taksi iškvietimo programėlė  (5)

Taksi iškvietimo sistemos „eTaksi“ kūrėjai pirmieji Lietuvoje pristatė programėlę išmaniesiems telefonams, kuri išsikviesti taksi automobilį leidžia vos keliais telefono mygtukų paspaudimais. Kviečiant taksi per mobiliąją programėlę keleivio ir vairuotojų buvimo vietos nustatymui naudojamas GPS ryšys. Šiuo būdu siekiama užtikrinti, kad keleivio užsakymą gaus arčiausiai jo esantis laisvas taksi vairuotojas, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat programėlė automatiškai paskaičiuos preliminarią kelionės kainą, o apie užsakymo vykdymą keleiviai bus informuojami nemokama trumpąja SMS žinute.

„Jau anksčiau savo klientams pasiūlėme taksi iškvietimo internetu ir trumpąja SMS žinute paslaugas. Sukurti programėlę išmaniesiems telefonams užtruko beveik metus. Kai kuriuos elementus pritaikėme iš interneto ir žinutės iškvietimo modelių, tačiau procesas vis tiek nebuvo lengvas. Norėjome, kad programėlė būtų patogi vartotojams. Jau nuo rudens savo svetainėje buvome įkėlę beta versiją, kurią siūlėme parsisiųsti lankytojams: testavome, klausėme vartotojų nuomonės, tobulinome“, – sako vienas iš „eTaksi“ mobiliosios aplikacijos kūrėjų Andrius Norkaitis.

Mobiliąją aplikaciją parsisiųsti jau gali visi išmaniųjų telefonų turėtojai, naudojantys „Android“ ir „Windows Phone“ operacines sistemas. Per pirmąją savaitę, kai startavo „eTaksi“ mobiliosios aplikacijos versija, programėlė pateko tarp 10 populiariausių abejose platformose. Netolimoje ateityje planuojama pristatyti ir „Apple“ telefonams skirtą programėlę.

Taksi iškvietimo užsakymus vykdo prie „eTaksi“ sistemos prisijungę individualūs vairuotojai ir taksi įmonės. Vilniuje „eTaksi“ iškvietimo sistema veikia automatiškai, automobilis randamas be dispečerių įsikišimo: kliento užsakymas iš karto perduodamas į arčiausiai esančių taksi vairuotojų planšetinių kompiuterių ekranus, pagal GPS sistemos užfiksuotą jų buvimo vietą mieste. Vienam iš vairuotojų priėmus užsakymą, klientas, kvietęs taksi per išmaniojo telefono aplikaciją, gauna patvirtinimą SMS žinute, už kiek laiko ir koks automobilis atvyks. Vidutiniškai taksi iškvietimas per „eTaksi“ užtrunka apie minutę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (5)