Kaip patentų troliai stabdo technologinę pažangą? (Video)  (3)

Svetainės „Reason.tv“ kolektyvas susuko naują vaizdo įrašą, kuris pavadintas „Kaip patentų troliai stabdo inovacijas“ (How Patent Trolls Kill Innovation) - šiame neilgame filmuke konkrečiu pavyzdžiui parodoma, kaip nieko neišradinėjančios ir nekuriančios įmonės, pasinaudodamos nekonkrečiais patentais, sugeba iš nedidelių bendrovių išpešti milijardus dolerių, rašo techdirt.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuke atpasakojama istorija apie atvejį, kuomet bendrovė „Uniloc“, remdamasi patentu 6,857,067, kreipėsi į teismą dėl to, kad nepriklausomas žaidimo „X-Plane“ kūrėjas nemoka jiems licencinio mokesčio.

Tiesa, patentas 6,857,067 apskritai niekada neturėjo būti patvirtintas, nes jis labai plačiai ir nekonkrečiai nusako būdą patikrinti, ar programos naudotojas yra už tą programą sumokėjęs, mat tokiu būdu naudojasi praktiškai visų mokamų programėlių išmaniesiems telefonams autoriai, o tokia tikrinimo technologija pradėta naudoti net septyneriais metais anksčiau, nei buvo išduotas patentas.

Vaizdo įraše nemažai komentarų pateikia ne tik „X-Plane“ kūrėjas, bet ir milijonieriaus Marko Cubano įsteigtos „Marko Cubano tarybos kvailiems patentams naikinti“ vadovės Julie Samuels citatų, paaiškinančių, kaip klaidingai veikia JAV intelektinės nuosavybės patentavimo sistema.

„Patentų trolių problemos negalima atskirti nuo programinės įrangos patentų problemos. Egzistuoja šimtai tūkstančių programinės įrangos patentų, kurie yra labai platūs ir nekonkretūs... ir daugelį jų superka patentų troliai“, - sakė J. Samuels.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (3)