Operacinė sistema „Tizen“ įgyja pagreitį (Video)  (7)

Dar viena išmaniųjų telefonų operacinė sistema – „Tizen“ – planuoja įsiveržti į rinką jau šiemet, taigi jaunesniosios lygos telefonų operacinių sistemų rinka taps dar labiau konkurencinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tizen“ varžysis su dar vienu naujoku – „Firefox OS“, taip pat atnaujinta BlackBerry operacine sistema bei Microsoft Windows Phone.

„Tizen“ remia keli mobiliųjų telefonų gamintojai bei tinklų operatoriai, kurie nori atsverti didelę „Google“ ir „Apple“ įtaką. 

Beje, „Samsung“ tapo didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje didele dalimi dėl to, kad ėmė naudotis „Android“ operacine sistema. 

„Tizen“ remia ta pati „Samsung“, užsiminusi, kad gali atisakyti savo kurtos sistemos „Bada“, kuri taip ir neišpopuliarėjo, ir vietoj jos prisidėti plėtojant „Tizen“. Be abejo. „Android“ Samsung neatsisakys. 

„Orange“, viena didžiausių mobiliojo ryšio tiekėjų, jau paskelbė, kad telefonai su „Tizen“ operacine sistema pasirodys jau šiemet. Prie „Tizen“ kūrimo prisideda ir „Intel“, taip pat didžiausia Kinijos mobiliųjų telefonų gamintoja „Huawei Technologies“. 

Telefonai su „Tizen“ nedaug skirsis nuo telefonų su „Android“. Vienas iš karto į akis krintantis skirtumas - jos programėlių piktogramos bus ne keturkampės, bet apvalios. Atsitiktinai ar ne, bet tokią formą pasirinko ir antrasis naujokas, „Firefox OS“. Žadama, kad telefonai su „Firefox“ pasirodys irgi šiemet. 

Tiek „Tizen“, tiek ir „Firefox“ yra atviro kodo projektai, valdomi nesiekiančių pelno organizacijų. Tai patrauklu tiems telefonų gamintojams, kuriems per brangu kurti savo operacinę sistemą. 

„Android“ taip pat yra atviro kodo, šį projektą administruoja „Google“.

„Tizen“ priežiūra yra atiduota „Linux Foundation“, turinčia ilgametę „Linux“ operacinės sistemos vystymo patirtį. Anksčiau „Tizen“ kūrimą koordinavusios organizacijos „MeeGo“ ir „LiMo“ pripažino, kad nesugebėjo efektyviai koordinuoti suinteresuotų organizacijų bei programuotojų darbo. 

„Tizen“ startuos kartu su programėlių parduotuve.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(9)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: