Kodėl „Google“ įkūrėjui nebepatinka telefonai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2013-03-06 11:43
Patiko idėja, ypač tos vietos kur parodo kada pastatytas pastatas, kas per daiktas yra medūza, kelio nurodymas. Kalbant apie kultūrą. Reikia uždrausti asmenims neturintiems 18 metų PC bei telefonus, nes jie įtakoja bendravimą ir nebegali realiai bendrauti, atsiranda veikėjų kurie susitikę sako "nu ka tu?" "nk, o tu". (sarkazmas). Apie noliferius - tai kaip dabar vertinsite 19a. filomatų ir filaretų draugijas? Ar jų darbus kai per kelių metų gyvavimo laikotarpį parašė kelesdešimt tūkstančių tomų įvairios medžiagos? Dabar teigia daugelis - intiligentija. O kas iš tikro? Tai 19a. NOLIFERIAI, praleisdave visą gyvenimą skaitydami knygas, ir po to aptarinėdami tuo besidominčių žmonių rate. Todėl nereikia čia lia lia lia apie "all time online" žmones. - rodo žinutes tau. Skirtumas - tu turi telefoną prieš akis ir su juo bendrauji (dar jis kalba su tavim), o čia bus Akiniai atliekantys tą pačią funkcija kaip SIRI, tik daugiau patobulinta Pagal tave ir SIRI turėtų būti blogis, bet taip neteigi, o va Akiniai blogis nes daugiau turi ir įvairesnių funkcijų?
Paprastas_zmogus 2013-03-06 12:02
Aš šiaip išvis Siri nei liaupsinau, nei gyriau kada nors. Bet tavo teiginys, kad tie Akiniai turi daugiau funkcijų, nėra teisingas.
Arthuras 2013-03-06 12:59
O kodėl iškart, jei žmogus daug laiko praleidžia, tai būtinai angry birds lošia?.. Gal skaito technologijos.lt ir šviečiasi?
Kirtiklis 2013-03-06 13:42
Čia tu nesuvoki esminių epochų skirtumų, todėl kiekvienoje epochoje yra tam tikri bruožai. Ir čia nėra apsurdiškas palyginimas kaip tau atrodo. 19a tokie knygų gyventojai nebuvo tokie vertinami visuomenės kaip dabar vertina istorikai, bei jie skirdavo laiką nereikšmingiems dalykams (žiūrint iš kito piliečio akimis). Kad tuo metu neturėjo pasirinkimo, kaip ir laisvo laiko praledimo - negalėjo jie kapot angry birds, bet turėjo knygas, kurias kai kurie asmenys masiškai skaitydavo, jausdavo malonumą tai darydami ir tai aptarinėdavo grupėse ar draugijose, į juos daugelio visuomenės požiūris buvo neigiamas, dažnai tai daroma slaptai. O dabar žiūrim į dabartį - žmogus laisvalaikiu daro tai kas jam patinka, tada tokie žmonės buriasi i grupes (19a. tai būtų draugija) dabar veikiau forumas ir aptarinėja jiems rupamus klausimus. Abiejais atvėjais jie yra vienodai vertinami visuomenės ir sudaro mažą visuomenės dalį, anksčiau vadindavo "knygų žiurkėmis" neigiama prasme, dabar Noliferiais. Ir gilesnės analizės nepateikinėsiu, bet kad suprastum neužteks Istorijos pamokų, reikia dar ir Studijų, kuriose sociakultūriniai bruožai dėstomi bei mentaliteto istorijos. Vėlgi, jei tau atrodo nereikšmingos funkcijos, nereiškia kad ir kitam tokios bus. Čia pvz kai sakai kad apie parduotuvę, jei didelė parduotuvė? Ir akiniai padaro greičiau ir patogiau nei teleofonas : Išsitrauki telefona > pasakai kad tau reikia į akropoli, ir gauni žemėlapi> tu laikai telefoną rankoje ir eini link tikslo. Akinius užsidedi, pasakai kur nori ir matai žemėlapį priešais save, ir tu turi 2 laisvas rankas, tau nereikia žvilgčiot i telefoną ar teisingai eini. Arba kai rankos užimtos - telefono neišsitrauksi jei reikia paskambinti, ar teirautis kelio. Čia šitas dalykas daug universalesnis nei telefonas ir jo pritaikymo galimybės platesnės. Ir tai prototipas, tai jis ne tik turi bet ir turės dar daugiau funkcijų (kai bus išleistas galutinis produktas).
Paprastas_zmogus 2013-03-06 14:03
Tai, kad nepasakei, nieko, ką tie akiniai daro DAUGIAU. Navigacija, žemėlapiai ir telefone yra...
Kirtiklis 2013-03-06 14:31
Taip ir galvojau kad bus tavo reakcija į mano pirmą postą, nes tu nei velnio nesupranti apie 19amžiaus socialinę kultūrą, bei mentalitetą. Todėl tu ir negali suvokti viso šito reikalo turėdamas mokyklinį Istorijos išsilavinimą. O kas sakė kad nolifinimas yra gerai? Bet ir vel tu negalėsi suprasti buvusių epochų, tada geriau nepateikinėsiu senesnių nei 21a noliferių pavyzdžių. Toks retorinis klausimas - kokia man naudą duoda komentarų rašymas ir skaitimas straipsnių apie kažkokią kometą kuri kažkur praskris? Gerai, tu gyveni Vilniuje, atvykai į Kauną, ir reik Akropolio. Aiškiau dabar? Ką daro daugiau? Tu žiūri į pastatą ir tau paršo apie ji info tą pačia akimirka, tu žiūri į gyvūną - tau prašo kad čia tokia ir tokia rūšis. Telefonai tokių nedaro dalykų. Ir tai tik pradžia. Suprantu kodėl taip aršiai putojiesi, nes tai padarė Google, o ne tavo garbinama "Invocijų kompanija" kurios garbę ir orumą kasdien gyni, jei ji būtų padarius - klyktum čia kas per gėris...
Paprastas_zmogus 2013-03-06 15:11
Dar vienas internetinis ekstrasensas...
Kirtiklis 2013-03-06 17:40
Rašiau viršuje, bet tavo reakcija buvo "WTF", tad nera prasmes aiskint 2 kartus. O čia tik tau atrodo "neadekvatūs dalykai". Ir kiekvienas amžius turi savo noliferių, patinka tau ar ne tik jie vadinami skirtingais vardais - čia trumpai kad suprastum. Jezau, prie ko čia mažas vaikas? Ar toks beviltiškas esi kad pavyzdžių eilinį syki nesupranti. Teks parodyt kaip veiks : 1.Pamatei neįprasta mašina :http://www.kzclassiccars.com/ford/1968-dodge-charger-rt/ 2. Paklausi kas per masina 3. Gauni atsakyma http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Charger_%28B-body%29 4. End story. Jei esi riboto mastymo, tai niekas nekaltas tada.
blizzard 2013-03-06 17:57
Nesuprantu ir kuo tau tie noliferiai kliūna man atrodo čia kažkokio nepagrįstos baimės, nes pačiam greitu metu jau teks į noliferių pusę pereit kad prie visuomenės pritapt Žiūrint kokios knygos ir kokiu laikotarpiu.. Bet lygiai taip niekas per prievartą tų knygų neskaito, kam patinka tas skaito knygas, kam patinka tas nolifina kas ką nori tas tą renkasi. Visiškas požiūrio reikalas, todėl visa šita diskusija ir tavo nusistatymas prieš technologijas yra paremtas tavo paties požiūriu ir nusistatymu, neturiu ką daugiau diskutuoti, nes nėra vystoma taisyklinga diskusija šituo klausimu p.s. vis vien negaliu suprast kaip tie akiniai buvo pritempti prie nolifinimo? šitoj vietoj įžvelgiu vienintelį dalyką - technfobiją..
rimce44 2013-03-06 19:31
Kaskada Styvas pasake kad iphone yra cool, tai neuzilgo ir isigijai?
Paprastas_zmogus 2013-03-07 11:31
Aš nesu nusistatęs prieš technologijas. Aš dievinu technologijas. Mano specialybė, mano darbas susiję su technologijomis, todėl kai tu ir Kirtiklis mane kaltinate technofobija, mane tai tiesiog juokina. Problema ta, kad jūs abu neskaitote ir nebandote suprasti apie ką aš kalbu. Aš pačiame pirmame komentare šiaip jau rašiau, kad tai (Glass) yra "cool technologija", bet aš čia kalbu ne apie pačią technologiją ir jos privalumus, o jos poveikį žmonių bendravimui ir gyvenimo būdui. Aš puikiai suprantu, kokias galimybes suteikia ši technologija, bet aš žiūriu ir neigiamus dalykus, o tuo tarpu tu ir Kirtikis matote tik "oooo kaip cooool" medalio pusę ir kategoriškai prieštaraujate, kad gali būti neigiama pusė. Taigi tu iš dalies teisus - normali diskusija neįmanoma, nes jūs matote tik savo poziciją ir nieko daugiau.
blizzard 2013-03-07 12:38
Kokį būtent poveikį žmonių bendravime? tau kyla sunkumų prisitaikyti prie šiuolaikinio žmonių bendravimo? ar kaip? kokias problemas tau technologija kelia kuomet tu bendrauji su žmonėmis? kodėl technologiją būtina atskirti nuo bendravimo ir kodėl technologija negali būti priemonė bendravimui? gal reikėtų nuo to pradėt, aš asmeniškai neįžvelgiu antrosios medalio pusės, tiksliau sakant ji yra, tačiau ji niekaip neišvengiama nesvarbu kokią technologiją bevystytume, tačiau be technologijos žmonija yra niekas ir manau nereikia daug įrodymų tam, todėl technologijų teikiama nauda visada suteikia daugiau nei technologijų sukuriami trūkumai.
Paprastas_zmogus 2013-03-07 13:25
Na štai, ir vėl ta pati daina - visiškai kategoriškas prieštaravimas, kad technologijos apskritai gali turėti neigiamą įtaką žmonių bendravimui. Nėra tokio dalyko kaip "šiuolaikinis žmonių bendravimas". Yra kultūra, socialinės normos, žargonas. Technologija gali būti priemonė bendrauti nebent tada, jei ji suteikia galimybę bendrauti, kai fiziškai tos galimybės nėra. Bet kai žmonės yra per metrą nuo kito, technologijos tik sukuria kliūtis bendravimui. Blaško, atima dėmesį iš svarbių dalykų. Jau net dabar ryškėja viena nelabai gera tendencija. Geriausias pavyzdys būtų šimtai mobiliųjų telefonų filmuojančių koncertą. Vietoj to, kad šoktų, mėgautųsi pasirodymu, muzika, koncerto atmosfera, visas žmogaus dėmesys atitenka koncerto filmavimui... O čia tik telefonai...