Apple savo kompiuterius aprūpins 2 TB talpos SSD kaupikliais  (31)

Kompanija Apple nuolat bando būti pažangių technologinių vėjų priešakyje – štai jau kuris laikas kompanija iš Kupertino savo kompiuteriuose visiškai nenaudoja optinių diskų įrenginių, o jei vartotojai pageidauja, juos gali įsigyti kaip išorinį sprendimą. Floppy disk įrenginius kompanija Apple „palaidojo“ dar anksčiau, tuo tarpu kitas etapas bus dar rimtesnis – „negailestinga evoliucija“ su Apple priešakyje gali už borto palikti ir tradicinius kietus diskus su magnetinėmis plokštelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keliaudami po Kiniją, žurnalistai iš puslapio Bright Side Of News susidūrė su NAND Flash atminties pagrindu sukurtais SSD kaupikliais, kurie buvo su Apple logotipu, turėjo 3.5“ formato korpusą, SATA sąsają, tuo tarpu kaupiklio talpa sudarė visus 2 TB. Logiška spėti, kad tokie SSD diskai gali būti pasiūlyti Mac Pro kompiuterių vartotojams – arba kaip opcija prie egzistuojančių sprendimų, arba kaip būsima pamaina, kalbant apie naujos kartos darbo stotis.

Žinoma, kol kas tokios talpos kaupiklių kaina neleidžia jiems konkuruoti su tradiciniais kietais diskais, tačiau reikia pripažinti, kad kompanijos Apple produkcija vystoma, atsižvelgiant į kitus principus – kaina nėra svarbiausias kriterijus.

Naujoji kompiuterių Mac Pro karta gali būti pristatyta iki šių metų pabaigos, taigi ar Kinijos platybėse pastebėtas radinys realus, sužinosime jau greitai. Be to, jei ši informacija pasitvirtins, modernizuotų Mac Pro savininkų lauks galimybė įsidiegti iki 8 TB talpos SSD masyvą. Aišku, apie tokio sprendimo kainą geriau negalvoti.

Palyginimui, galite susipažinti su šiuo metu Lietuvoje pardavinėjamų Mac Pro kompiuterių techninėmis specifikacijomis ir jų kainomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (31)

Susijusios žymos: