Skalūnų dujos Lietuvoje: kodėl lietuviai protestuoja prieš galimybę tapti Norvegija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aklas 2013-03-07 10:40
kuri postinai. Pateiktu faktu nenagrinejau, perzvelgiau tik viena su Ekvadoru kuris turbut arsiausiai eskaluojamas. Istorija prasideda nuo 1964 metu? Kokie tos salies tokiu laikotarpiu buvo aplinkosauginiai reikalavimai? Apskritai kokie pasauliniai standartai ir supratimas apie aplinkosauga? Gal paduokim i teimus salis kurios atlikinejo branduolinius sporgdinimo bandymus? Nenoriu atrodyti kaip kazkurios kompanijos advokatas, tad geriau palikim diskusijas ties technologija.
technologas 2013-03-07 11:10
Sutartis su Chevron'u ne žvalgybai, o naudojimui ir jei ižžvalgius tų dujų bus, jų išgavimas prasidės, o jei neprasidės - už sutarties nevykdymą aborigenus taip patrauks po tarptautinius arbitražus, kad dar anūkai mokės. Minimali privaloma investicija Chevron'ui žvalgybai - 80 mln. litų, nors gali ir daugiau išleisti, jei išleis kokį milijardą litų - aborigenų taip lengvai nepaleis. Jei reikės - kelnės numaus Bus tik vienas niuansas - išžvalgius prieš išgaunant reikės aprobuoti Geologijos tarnyboje.
technologas 2013-03-07 11:20
Beje, kas dėl Lietuvos tapimo Norvegija - šiek tiek perdĖta Turim jau pavyzdį - naftą. Jau dabar išgaunama, sąlyginai nemažai. O ką turime? išgavimą 2lt sumoka ir varo urmu į Vakarus. Ar kitaip bus su dujomis? Vargu ar atpigs, o štai taršos tikrai bus.
Aklas 2013-03-07 11:36
Lempiniai skaiciai. Pateik pilnus skaicius tokiu atveju t.y. naftos savikaina ir imones sumokamus mokescius, ne vien resurso sumokama mokesti. Nesakau, kad nereikia apie tai pamastyti, bet pries mastydami operuokim tikrais skaiciais o ne L.Balsio populizmui parankesniais.