PC operacinių sistemų rinka: senas draugas geriau nei du nauji?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2013-03-07 10:34
Kol kas matau tik kitą variantą. Perkama su win8, tada klausiama ar galima dėt XP, tada atsidūstama ir prašoma bent jau win7.
rafresh 2013-03-07 11:14
mes ir dabar naudojames windows xp, tai nesvarbu, kad saugumo spragas nebeatnaujins. bus tokiu kurie patys apdirbines XP, kad vartotojas naudotusi. o bet oantivirusines, firewall'ai tobuleja, tai XP dar tikrai siame desimtmetyje matysime, o beto yra ir 64 bitu XP tai man vista ar windows 8 yra kol kas apsurdas kompui, jei kompiuteryje yra windows 7 ir kompiuteris senesnis tai pvz lagina hd filmus, as isirasau XP i tapati kompa ir hd filmai nebesilagina
jur 2013-03-07 11:58
Geresnės sistemos už Windows 8 dar nesu turėjęs.
elcucuy 2013-03-07 12:07
XP populiarus nes daug senų, bet vis dar veikiančių kompų, kuriais žmonės naudojasi, jie veikia ir nėra prasmės keisti. Bet windows 7 gerokai geresni už xp, aišku resursų naudoja daugiau, bet veikia stabiliau. Kiek naudojausi xp esu patyręs ne viena "blue screen", tačiau ant w7 nesu matęs nei vieno. Šiuo metu naudojuosi W8, perėjau, nes buvo galimybė pigiai legalizuotis ir tuo nesigailiu, man ji veikia dar geriau nei W7. W8 mažas populiarumas nes, dalis žmonių nebeprisitaiko net prie menkiausių pokyčių, kuomet operacinė tampa "nebenaudojama" kai tiesiog start mygtukas pakeičia formą. Dalis pasiduoda visuotinei nuomonei, kai su nustatyta nuomone sėda prie W8 ir prakeikia, arbe nėt nebandę nurašo. Man juokingiausia, kai W8 tipo iškeičia i OSX ar linux (ypač Gnom), kur reikia dar daugiau ką išmokt, nei ant w8. Nusipirkus nauja kompa idiotiška rašytis xp. Aš turiu seną kompą, kuriuo tiesiog netą naršau, muzikos klausau ir panašia lengva veikla užsiemu, ant kurio įsirašęs Lubuntų ir nematau esmės ant jo rašytis xp, Lubuntų gerokai geriau veikia už xp + užsikrėsti kuom nors rizika nežmoniškai mažesnė.
deivis112 2013-03-07 13:09
Na aš nuo xp perėjau ant 8, dar namie yra laptopas su win 7, tai win 8 veikia geriau nei 7, ir pripratus daug patogiau nei xp ar 7. Tik kaip ir elcucuy sakė kai kurie žmonės sunkiai prisitaiko prie pokyčių. Dabar win 8 tikrai nekeisčiau į 7 ar xp
Simplicity 2013-03-07 13:18
XP gyva, nes dar gyva įranga, kuri veikia tik ant XP arba Vista OS. Su laiku vis tiek XP išmirs, o ir taip pereis nuo 7 prie 8— kito pasirinkimo perkant naują kompiuterį jau nėra. Puikiai suprantu, kad lietuvis gudrus ir nusipirkęs kompiuterį be OS į jį sukiš Windows 7 už šimtą litų, tačiau Lietuva su savo piratais yra tokia maža, kad realius skaičius tai mažai įtakoja. p.s. Dar nesulaukiau nė vieno prašymo iš kompiuterio pašalinti Windows 8 ir įrašyti Windows 7, nors prašymų vietoj Vista sumesti XP ar Windows 7 esu gavęs.
1hitkillhack 2013-03-07 14:43
Tai tu esi labai laimingas zmogus, arba cia labai graziai meluoji... Jau ne viena pc perrasiau is 8 i 7 ir beveik visi zmones nusipirke nauja pc su win 8, is karto turejo priekaistu del nesuprantamos sasajos ir prase perrasyti... Ir nereikia cia lele, kad as is kazkokios iskirtines vietos kur tik pas mane taip yra... Pas ka tik nuvaziuoju, panasus prasymai, arba nusiskundimai... Taigi arba tu cia bandai iskelti win8 is dumblo, nes tau paciam jie tiko ir patiko, arba tu esi zmoniu tarpe, kurie galvoja kaip tu...
elcucuy 2013-03-07 15:14
Aš kiek girdėjau, kurie iš w8 ant naujų kompų persirasė į w7, turėjo kruvas problemų su draivereis, nes naujų kompų draiveriu nėr ant w7. Pažystamai net kompas užlinko ir nebeįsijungia po to kai kažkoks meistrelis į w7 perrašė. Geriau ne windowsus tokiu atveju perrašyt, o isirašyt start8 iš stardock.com, visai nedaug kainuoja, ir geriau turėt kompą su legaliais windowsais. Deltai kokie sumedėja dauguma vartotoju, nesugeba priįmti keliu minimaliu pokičių. Man neretai tokie primena viena babsę, kuri Vilniuj važinėja troleibusais, ir garsiauiai rėkia per visą troleibusą, kad stotelės vadinasi visai kitaip (taip kaip prieš 20 metų), nei stoteles pranešantis įrašas įvardina.
Simplicity 2013-03-07 15:15
Prie ko čia dumblas ir bandymai kažką iš jo ištraukti? Turiu nemažą klientų ratą ir visi sėkmingai naudojasi įsigytais kompiuteriais su legalia OS. Buvo tik vienas atvejis, kai žmogus guodėsi jog nesupranta kur dingo START mygtukas. Juokingiausia, kad ir be START mygtuko sugebėjo susirasti ko reikia, susikurti paskyrą, prisijungti prie savo belaidžio tinklo, ar išjungti/perkrauti kompiuterį Paaiškinau kaip veikia naujoji sąsaja ir paspaudę rankas išsiskirstėm... Vadinasi, didžiausia problema yra „asų“ galvose, kurie visom keturiom stojasi prieš naujoves, nors realiai START tenaudoja kompiuterio perkrovimui ar išjungimui 1hitkillhack, kai kitąkart už dyką reikės Windows 8 į 7 perrašyti, įrašyk Pokki for Windows 8 https://www.pokki.com/windows-8-start-menu Na, o jei perrašinėji už pinigus, tai sveikinu atradus nišą
1hitkillhack 2013-03-07 15:39
Tiesiog man net ir paciam problemu kyla nes aktyvuoti pacius win8 ir kitas programas tampa sudetinga... Pasitaiko labai smulkiu dalyku, kuriu nerade zmones pasisiausia is karto ir nieko nenori girdeti, net parodzius kaip ta padaryti per win8, neigiama reakcija lieka... Kalba eina ne tik apie START... nors jis kaltininkas nr.1 Susidarius tokia nuomone, net irasius senaji START pradedama kabinetis... tas uztrigo, tas neveikia... kaltinama sistema vien tik del pirmo ispudzio... o kas del manes... neigiama reakcija susidare vien del nebuvimo galimybes pasirinkti senaji START, vien is principo nesiadaptuosiu prie kazko, kas man per prievarta brukama... sistema stikrai veikia stabiliau ir greiciau uz win7... O dumblas prie to, kad labai zemai si OS yra dabar... kalbu apie naudojima namuose ir ta patvirtina dauguma statistiku (isskyrus MS, kurie tiesiogine zodzio prasme bando is dumblo traukti isgalvodami skaicius ir bandydami zmones patraukti i save) tikriausiai pats supranti, kad jeigu sakoma, kad dauguma jau naudoja win8, tai ir mase dar kazkokia patrauks ta pacia linkme, nes nenori buti "atsilike" Ir jeigu greitu metu isleis win9, tai win8 tokiame lygyje ir liks...
CiukCia 2013-03-07 17:53
As galiu nesunkiai apibudinti zmones katiem patinka win8. paprastai tai useriai vartotojai neismanantys kas ju kompiuteriu dezese yra. Nezinantys, kad yra kitu interneto narsykliu be explorer. Jiem tai paprasciausiai nerupi. Na jie tokie paprasti kompiuterio naudotojai. Ir kuo zmogus labiau linkes i ta puse. Tuo labiau patinka windows 8. Integruotas snukis, mapsai... Jis laimingas ir jam daugiau nieko nereikia. Kartais man kyla klausimas kam jiem aplamai kompiuteris? gal tiesiog mados reikalas? Bet kuo zmogus labiau domisi IT. Kuo daugiau reikalauja is kompiuterio ir bando maksimaliai pritaikyti os prie save. Tuo labiau tokie zmones lengvai tariant nekencia win8.
Simplicity 2013-03-07 18:07
Gerbiamas, CiukCia, jūs gal gal misteris Windows guru būsit? Ar koks nors visų didžiai gerbiamasis, autoritetingasis ponas visažinis, kad taip lengvai galite nupiešti Windows 8 vartotojo paveikslą? Ir gal galėtumėte plačiau papasakoti kaip Windows 7 savo poreikiams pritaikėte, nes aš, ir mano draugai iš nėrimo vąšeliu būrelio, labai norėtumėm išminties pasisemti.
Gytixas 2013-03-07 18:13
WinXp jau ,per didele atgyvena . Jie tinka ,tik senam soft'ui ir senam hardware'ui . Didziausia ju problema ir yra ta kad su nauja gelezim jie isvis nebeveikia . Pats naudoju win7 x64 jau ilgai ir jeigu neskaitant seno softo (kuri palaiko tik winxp) , jokiu bedu nesutikau . Trumpam bandziau ir win8 ,bet turejau daugiau minusu ,nei pliusu . Pagal mane jie geri tik "casual" naudojimui t.y. internetas ir filmai .Patugu greita ,bet neprofesionalu . Bandant "rimtesnius" softus prasideda visos bedos ,del nepalaikymo ir driveriu trukumu . Teko ,net susidurti su tuo ,kad del neaiskiu priezasciu OS pradejo "crashint" . Tada ir buvo paskutinis lasas ,kad grisciau prie 7 .
rwc 2013-03-07 18:27
Jei jau apie tai prakalbot... Praeitą mėnesį draugams perinstaliavau Windows2000 [!] ir WinXP. Kompai seni, bet geri, savo funkcijas atlieka, keisti poreikio nėra. Vienas laptopas su hardwariniais COM ir USB, skirtas staklėms kas porą mėnesių perprogramuoti ir kartais krepsinis.net paskaityti. Kitas - vaikui Youtube žiūrėti. Pats irgi turiu dvi WinXP "mašinas", kurių nežadu nei išmesti, nei daugiau investuoti. Beje, abu draugai turi Playstationus žaidimams, ne prasčius seniausius HD telikus filmams, ir "normalius" Win7 laptopus rimtam darbui. O "problemos su draiveriais" tai išvis juoką kelia. Dažniausiai naujesnės versijos draiverius sėkmingai galima sukišti į senesnę tos pačios architektūros OS. Koks asas draiverius instaliuoja per setup.exe, a?
kionig 2013-03-07 22:38
Va toks, kuriam tik ir duodami setup.exe. Teko ir man čia kada pažaisti su apynauju kompu įrašinėjant W7 į vid. klasės HP. Tai HP supportas duoda ne tiesioginius vykdomuosius failus, bet dar ir self ekstraktorius, kurie išarchyvuoja visus dll'us failus ir tik po to per setup'ą jau bandai burti spaudinėdamas next next.. Jeigu duodami *.inf ar *.cab, tai visiškai nesunkiai ir greitai juos įrašai. Bet jeigu gamintojo supportas lievas ir jis tik teduoda self ekstraktorius su vykdomaisiais failais, tai nieko kito ir nelieka kaip sukišt per setup.exe. Smagiausia, būna kai tas instaliavimas užsiožiuoja, kai neatitinka išvis. Tada eini ieškot kito setup.exe.. Jei dėl skaitmeninio parašo kai ožiuojasi, tai dar puse bėdos. Galima dar paprievartauti.
rwc 2013-03-08 03:11
Taip, kionig. Būna. Išsiarchyvuoji kitam kompe tą setup.exė, i pašla truba po vodam.
kionig 2013-03-08 03:36
Vis tiek dvigubas darbas žaist per du kompus. Blin, taip ir norisi visiem jūzeriam(la-hoo, za-her) sukišti linuxus, na, bent jau tiem, kurie naudoja tik ofisui, internetams bei dar filmams. Tai va taip ir norisi man juos(jūzerius) įmest į trūbas