„The Pirate Bay“ skelbia suradusi virtualų prieglobstį Šiaurės Korėjoje  (6)

Po to, kai didžiausia pasaulyje failų dalinimosi svetainė „The Pirate Bay“ buvo priversta palikti Švediją, jos atstovai paskelbė kiek netikėtą žinią – interneto piratų tvirtovė savo serverius perkėlė į Pchenjaną. Šiaurės Korėja šios žinios kol kas nepatvirtino, praneša RT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Pirate Bay“ tvirtina savo bloge tvirtina, kad Kim Jong Unas pats pakvietė juos į Šiaurės Korėją.

„Tai tikrai yra ironiška situacija. Mes kovojame už laisvą pasaulį, o mūsų varžovai yra daugiausiai didelės korporacijos iš JAV – šalies, kurioje skelbiama, kad laisvė ir žodžio laisvė yra itin gerbiamos. Tačiau mums į pagalbą atėjo valdžia, kuri garsėja į kalėjimą uždaranti žmones dėl jų nuomonės ir draudžianti priėjimą prie informacijos“, – savo tinklaraštyje rašo „The Pirate Bay“ atstovai.

„The Pirate Bay“ dirbantis asmuo svetainei „TorrentFreak“ sakė, kad jie jau kurį laiką stengėsi susisiekti su Šiaurės Korėja. „Mes su jais kalbėjomės maždaug dvi savaites – nuo to, kai jie užsieniečiams leido naudotis 3G ryšiu savo šalyje“, – pasakojo šaltinis.

Praėjusią savaitę su piratavimu kovojančios grupės privertė Švedų Piratų partiją nesuteikti serverių „The Pirate Bay“. Vieta serveriams tuomet jiems buvo pasiūlyta Norvegijoje ir Katalonijoje, tačiau skelbiama, kad Norvegijos piratų partija savo pasiūlymą vėliau atsiėmė.

Nors „TorrentFreak“ patvirtino, kad šiuo metu „The Pirate Bay“ informacija siunčiama iš Šiaurės Korėjos, nemažai ekspertų abejoja, ar žinia apie serverių perkėlimą yra tiesa.

„The Next Web“ atliktos analizės išvadose skelbiama, kad „The Pirate Bay“ serveriai tikriausiai tebėra kažkur Europoje, o svetainės kūrėjai tiesiog simuliuoja jų vietos pakeitimą. „Mažai tikėtina, kad asmenys, kuriantys „The Pirate Bay“ sutiktų iškeisti greitį į galimybę pasakyti, kad jų serveriai dabar yra Šiaurės Korėjoje“, – analizės išvadas cituoja „The Guardian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (6)