„Facebook“ keičia išvaizdą: dar daugiau dėmesio draugams ir reklamai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2013-03-08 11:29
Taigi visi dabar verks, kad nepatinka naujas dizainas, nesvarbu jis bus geresnis ar ne, vien dėl to, kad prie senojo pripratę...
1hitkillhack 2013-03-08 12:00
Tai cia aisku, kad reikia verkti... jeigu neleis pasilikti senojo pasirinktinai... Cia ziuriu atsiranda grupes zmoniu, kuriems ka kisa, tas tinka... Kuriems nereikia pasirinkimo laisves... Taip ir buna, kai savo galva nemasto... laukit telefono kuris pasakys, kada eiti nusilengvinti Butu idomu suzinoti nuomone tokiu zmoniu... kodel jiems viskas tinka?
DJ_LFS 2013-03-08 12:23
imp 2013-03-08 12:27
Todėl, kad čia tėra internetinis puslapis, o ne tavo gyvenimas.
1hitkillhack 2013-03-08 12:49
... Nes viskas ieina i gyvenima, narsant, kad ir tame paciame fb.. kas pas tave tuo metu vyksta? vegetuoji? merdeji? Tai yra dziaugsmas paziureti pazistamu ir giminiu foto su seima, pasijuokti is draugu... Kurioje vietoje tau cia ne gyvenimas? Ir kai tau pradedama kisti tai, kas tau gali itakoti visa ta dziaugsma ir kitus aspektus, tai kur logika? Kur logika neleisti zmonems rinktis, tai ko jie nori?
Evaldas 2013-03-08 12:50
Kas čia drąstiško tokio? svarbu pabumbėt kitiem.
Creatium 2013-03-08 12:52
. Tokio tipo puslapis turi būti kuo lengvesnis, patogesnis ir aiškesnis, neapkrautas. Dizainų tarp įvairių įrenginių sutapatinimas irgi yra labai geras žingsnis.
Paprastas_zmogus 2013-03-08 12:55
O tavo draugai ir šeima Feisbuke gyvena, kad kitaip su jais nendrauti neįmanoma? Ir pasirinkimo laisvė visada yra. Šiuo atveju: nepatinka - nenaudoji arba naudoji kažką, kas patinka.
1hitkillhack 2013-03-08 13:08
Tai zinoma, gali atsisakyti vieno, paskui kito... kol galu gale neliks nieko, kur tu turesi pasirinkimo laisve... O kuris variantas geresnis fb? Leisti vartotojui naudotis senaja aplinka pasirinktinai? ar Leisti rinktis, naudotis puslapiu, ar ji palikti?...
Creatium 2013-03-08 13:32
Nėra tikslo atnaujinti puslapio dizaino, jeigu vartotojai gali naudoti senąjį. Kam tada tą daryt? Šiuo atveju atnaujinamas ne tik dizainas, bet ir funkcijos, kurios būtent jam ir pritaikytos. Nesuprantu ko čia pykti. Gali tau nepatikti tas, suprantu. Bet nereikia pykti, kad nėra leidžiama naudotis kažkuo senu. O googlas keičiasi. Štai, pavyzdžiui, man patiko senoji Google aplikacija telefone. Pakeitė dizainą. Nepaliko galimybės naudotis senuoju. Taip pat Microsoftas "neleidžia" naudotis senosiomis OS, tiesiog nebeleisdamas joms atnaujinimų ir nebepalaikydamas kitaip. Visi pakeitimai, kurie yra daromi, yra daromi ne šiaip sau.
1hitkillhack 2013-03-08 13:47
Tai dabar atsiprasant kazkas prisiks tau ant duonos kuria kiekviena diena valgai, nes kazkas nusprende, kad taip reikia ir tu ja toliau valgysi?
Creatium 2013-03-08 14:02
Aš jos nevalgysiu. Tame ir yra pasirinkimo laisvė - naudoti arba ne. Nepatinka - nenaudoji. Nenori - nevalgai.
1hitkillhack 2013-03-08 14:19
Isvalyti? isgryninti? o gal but nukis pasirinkimus kazkur, kur reikes 2x daugiau paspaudimu? padarys kaip youtube... be pasirinkimu, bet uzims tik 1/2 ekrano... O kas nustate, kad bus patogu didziajai daliai vartotoju? buvo apklausa? jeigu taip, atsiprasau... tai yra spejimas, del kurio gali skaudziai nudegti... Bet kam taip daryti? kam atsisakyti kazkokios dalies vartotoju, kai galima nustatymuose palikti varnele kuri leistu naudotis senuoju dizainu? Be to, ta dalis kuri iseis gali patraukti ir is kitos dalies nemaza gabala zmoniu... o jeigu dar atsirastu koks nors konkurentas tuo metu, tai fb lemtis kaip ir aiski butu... Kalbant apie google paieska... viskas paprasta, aisku, patogu... Noretum, kad pridetu visokiu "blizguciu" kurie neva teigiamai atnaujintu puslapi...? google paieska tapo lydere vien del paprastumo, reklamu nebuvimo pagrindiniame web ir tikriausiai del to, kad nekeite dizainu kas metai i "geresni"...
Creatium 2013-03-08 14:40
Žinoma, kad niekas nedarė jokių apklausų. Ir niekas nežino ar daugumai patiks ar ne. Bet ko tuomet tu čia šakojiesi? Juk pats net nebandei to naujo dizaino. Jau sakiau, kad atnaujinama ne tam, kad vartotojai naudotų seną. Jeigu yra sprendimas suvienodinti Facebook naudojimą visuose įrenginiuose, reiškia senas dizainas nebegali būti naudojamas. Nepamirškim, kad tinklalapio dizainas - tai ir brando dalis. Google paieška skiriasi kiek viskas. Pati paieška jau nuo pat pradžių buvo paprasta ir aiški. Žinoma, anksčiau ji atrodė prasčiau ir buvo kiek labiau apkrauta. Pusė funkcijų buvo padėtos ant lėkštutės. T.y. ateini į puslapį ir matai krūvą nuorodų. O dabar kaip yra? Nori kalbą pasikeist? Padaryk 2 paspaudimus. Ir tai nebūtinai yra blogai, jeigu ta funkcija nėra naudojama kasdien. Pati Google paieška dabar - švaruma. Prie to jie ėjo nuo pat pradžių. Facebook, tuo tarpu, prie to eina tik dabar. Todėl ir žingsnis yra didesnis, negu Googlo. Apple irgi žingsniai buvo maži, todėl ir nesimato didelių permainų. Tinklalapio dizainas - labai kintantis reikalas. Kai jis yra kuriamas, į jį yra integruojamos naujos ir senos funkcijos. Tačiau kai jis naudojamas kelis metus (o pagrindinis puslapis jau tikrai ilgai kardinaliai nesikeičia), tai jis yra apkraunamas visokiomis naujomis funkcijomis, kurios nebūtinai yra tobulai integruojamos. Ir nesvarbu, kad iš pradžių puslapis buvo švarus ir lengvas, ilgainiui jis apsikrauna. Atnaujinimas ir psichologiniu požiūriu yra gerai. Vartotojas nėra užlaikomas ties tuo pačiu ir jau atsibodusiu dizainu (ar kas ten bebūtų atnaujinama). Atsinaujinama morališkai.
1hitkillhack 2013-03-08 15:29
Sakojuosi, nes nusprende uz mane, kad man patiks... Gal but tau tas priimtina, kai uz tave daro sprendimus ir nurodo, kaip turi buti, bet man ne.
Creatium 2013-03-08 15:54
Nu tu juokini mane.. Niekas už tave nieko nenusprendė. Paėmė ir pakeitė į švaresnį, erdvesnį ir modernesnį dizainą (dar pakeis). Nepatiks tai nepatiks. Niekas tau nesako, kad jis TAU patiks. Pačiame video ir ten sako gale "tikimės bus patogesnis".
1hitkillhack 2013-03-08 16:08
Nepalikdami pasirinkimo teises, rinktis tarp naujo ir seno dizaino jie automatiskai nusprendzia, kad naujasis dizainas man patiks ir nesvarbu ka pasako, kad susvelninti "tai"... Tarp kitko, as nekalbu ar jis bus geresnis, ar blogesnis... tai tiesiog dalykas, kuri tau ikisa... man juokas ima, kad tu nesupranti to ir priimi, kaip savaime suprantama dalyka...
Creatium 2013-03-08 16:46
Nes tai ir yra savaime suprantamas dalykas. Tai nuolatos kažkas kažką įkiša. Ar tai bus naujas Golfas, ar naujas telefono modelis, ar ar naujas televizorius, ar nauja laida, ar galų gale feisbuko dizainas naujas. Visais išvardintais atvejais tu gali arba naudoti arba ne. Ir visais atvejais tu turi prisitaikyti, jeigu nori naudoti toliau. Tik itin pavieniais atvejais būna pagal vartotojų reakciją gražinamas senas dalykas (puikus pavyzdys GAP rebrandingas). Pagalvok apie dar vieną pavyzdį: pati feisbuko pradžia. Visi tavo pažįstami, šeimos nariai, draugai pradeda juo naudotis. Tačiau tau nepatinka jų naudojamas dizainas. Tai ką tu darai? Šokinėji iškėlęs rankas į viršų ir rėki, kad pažeidžiama tavo teisė rinktis (tarp esamo ir kokio nors kito) ar tiesiog prisitaikai ir naudoji, nes tai, ką suteikia pats puslapis tau yra svarbiau negu jo dizainas? Daroma pasaulinio lygio problema iš nieko. Pakeitė puslapis dizainą. Visi tą daro, nuolatos daro ir niekam nekilo problemų, nes tai yra savaime suprantamas dalykas. Niekas tau neduoda pasirinkti kokį automobilio interjerą nori turėti: naują ar seną, perkant naują automobilį. Galų gale, kaip minėjau, feisbukas nėra kažkas vienintelio. Jis teikia socialinio bendravimo paslaugą, nemokamą. Nori - naudojiesi. Nenori - nesinaudoji. Yra kitų labai populiarių alternatyvų.
1hitkillhack 2013-03-08 17:36
automobilio versija. (ko lyginant su fb nebegalesi) Tu daug kartoji: nenori, nenaudok... ne cia esme... gal ir nenaudosiu, man tas fb 0... Ir niekas nekalba apie grazinima kazko... tai butu isvis nesamone... Turi atsizvelgti i vartotojus, o ne aklai mesti ir paskui ziureti kas bus... Tiek kalbam ir tu nepagauni minties... Mintis: fb nesuinteresuoti islaikyti zmones... Kaip ir tas tavo pasakymas "nepatinka musu naujas dizainas, tai bek is cia"... kur logika? Ne visais atvejais turi taikytis... o jeigu visais atvejais taikaisi, tai liudna... Nes jeigu pradesi taikytis prie kiekvieno "ensteino" naujoviu, kuriu siais laikais tik ir dygsta kaip grybai po lietaus... tai manau pats supranti kur tai nuves...
Creatium 2013-03-08 18:02
Palyginimai kaip tik geri. Nes jeigu turi nori būtent naujo automobilio, tai neturi kito pasirinkimo (nebent rinktis kitą modelį, firmą). Tas pats ir su komplektacija. Ne apie funkcijas kalbėjau. Pavarų dėžę visada galėjai rinktis. Esmė eina kalba apie patį dizainą, išvaizdą. Nepatinka man apvalus vairas, anksčiau buvo kvadratinis. O tu pats kalbi "turi atsižvelgti į vartotojus". O kodėl manai, kad jie neatsižvelgė? Ar čia tu darai išvadą iš to, kad niekas tavęs neklausė apie dizainą? Vartotojai nepasakys ko jie tiksliai nori. O jeigu ir pasakys, tai jų nuomonės skirsis. Ne veltui tokius atnaujinimus daro ne paprasti eiliniai žmogeliai, o savo srities profesionalai. Vėl gi, ypatingai kai kalbame apie feisbuką. Feisbuko visas pagrindas - informacija. Ką jie daro - tau suteikia daugiau galimybių matyti daugiau tau naudingos informacijos, neapkrautos nereikalingais priedais, nuorodomis ar dar kuo. Labai "naiviai" skamba teiginiai, kad tokie dalykai neturėtų būti "metami aklai". Tarsi taip yra daroma: 1. Dizainas testuojamas komandos viduje 2. Dizainas pristatomas visuomenei (šis straipsnis) 3. Dizainas duodamas išbandyti norintiems ("Join waiting list" fb) 4. Dizainas pritaikomas visam puslapiui Ir čia "metimas aklai", kaip tu sakai?