„Google Drive“ įdomybės: sistema gali pati pabaigti jūsų pradėtą sąrašą  (0)

Technologijų svetainė „TechCrunch“ aptiko įdomią „Google Drive“ funkciją: jie rado „nematomą protą“, kuris gali pabaigti jūsų pradėtą sąrašą automatiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tereikia atidaryti naują skaičiuoklės dokumentą, pradėti rašyti, pavyzdžiui, spalvas (taip pat alaus ar vyno rūšis, automobilių modelius, JAV valstijas, interneto svetaines), paskui pažymėti jau parašytus laukelius ir tempti kompiuterio „pele“ apvadą žemyn laikant nuspaudus „Ctrl“ klavišą – pažymėtas plotas automatiškai užsipildys kitais tos pačios kategorijos pavadinimais. Naudojant „Alt“ klavišą - atliekama standartinė parašytų eilučių perkopijavimo funkcija.

Kaip matyti iš technologijos.lt atlikto nedidelio eksperimento su įvairiais žodžiais (pirmasis žodis parašytas redakcijos, visi kiti - automatiniai „Google Drive“ pasiūlymai), į sąrašą patenka ne tik žodžiai anglų kalba.

Iš kur šis „nematomas protas“? Tai liekana jau nebevykdomo „Google Sets“ projekto, rašo „Buzzfeed“. „Google Sets“ siekė žinomus žodžius sugrupuoti į kategorijas. Spėtina, kad tai buvo naudinga „Google“ paieškos varikliui, kuris vartotojams turi pateikti ne tik tiesioginius paieškos žodžių atitikmenis, bet ir sinonimus bei susijusius tos pačios kategorijos dėmenis.

„Google Drive“, kurios dokumentuose veikia sąrašų pildymas, yra naujas „Google Docs“ tarnybos pavadinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: