Kilus nepasitenkinimui, „Microsoft“ „atrišo“ „Office 2013“  (2)

Bendrovė „Microsoft“ pranešė atsižvelgusi į naujojo biuro programų paketo „Office 2013“ vartotojų pageidavimus ir leidusi laisviau perkelti jį iš vieno kompiuterio į kitą. Apie tai, remdamasis „Microsoft Office Division“ padalinio atstovu Jevonu Farku, pranešė leidinys „The Next Web“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Išnagrinėję vartotojų nuomones, pakeitėme licencinę „Office 2013“ sutartį, leisdami vartotojams perkelti programinę įrangą iš vieno savo kompiuterio į kitą. Tai reiškia, kad „Office 2013“ vartotojai galės perkelti „Office 2013“ į kitą kompiuterį tuo atveju, jei pirmasis kompiuteris suges arba vartotojas nusipirks naują kompiuterį“, – „Microsoft“ tinklaraštyje pakomentavo tokį sprendimą J. Farkas.

Pranešama, kad naujos „Microsoft“ programų paketo „Office 2013“ naudojimo sąlygos įsigalioja nedelsiant, ir artimiausiu metu bus atnaujintas licencinės sutarties tekstas visose „Office 2013“ versijose, tarp jų „Office Home and Student 2013“, „Office Home and Business 2013“ bei „Office Professional 2013“.

Iki šiol „Microsoft“ pateikta sutartis leido „Office 2013“ naudotojams perkelti paketą į kitą kompiuterį tik tuo atveju, jei sugedus kompiuteriui dar galiojo jo garantija. Taigi, įsigijus naują kompiuterį šio paketo naudotojams tektų iš naujo pirkti „Office 2013“.

Tokios „Office 2013“ naudojimo sąlygos sukėlė didelį kompiuterių vartotojų nepasitenkinimą ir „Microsoft“ kritikos audrą. Analitikų manymu, bendrovė tokią nuostatą į „Office 2013“ licencinę sutartį įtraukė tyčia, siekdama paraginti vartotojus prenumeruoti „debesies“ paslaugą „Office 365“. Ši paslauga leidžia diegti „Microsoft“ biuro programas iškart 5 vartotojo įrenginiuose, tačiau už prenumeratą reikia kasmet mokėti.

„Microsoft“ taip pat leido perkelti į kitą kompiuterį „Office 2013“, tačiau nustatė apribojimą: įdiegti „Office 2013“ paketą į naują kompiuterį galima tik vieną kartą per 90 dienų. Tai reiškia, kad praėjus 3 mėnesiams bus galima vėl perkelti „Office 2013“. Kiek kartų tai bus galima daryti, nebuvo nurodyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: