Su nauju Intel prezidentu kompanija gali pradėti gaminti Apple procesorius  (0)

Kaip jau žinome, šių metų gegužės mėnesį Intel turėtų gauti naują prezidentą, tuo tarpu dabartinis vadovas Paul Otellini sėkmingai išeis užtarnauto poilsio – kiek anksčiau, nei tikėtas, tačiau vis tiek jau generaliniu direktoriumi nebebus. Dar jo valdymo laikais procesorių gigantas užsirekomendavo kaip kontraktinis gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kol kas viskas apsiriboja programuojamomis FPGA matricomis, tačiau kompanijai Intel jau pavyko gauti ir stambių užsakovų, pavyzdžiui, kompaniją Altera. Intel ideologija gana paprasta: bendradarbiauti su tomis kompanijomis, kurios nėra konkurentai pagrindiniam Intel verslui.

Žvelgiant iš šio taško, negalima vienareikšmiškai įvertinti tos galimybės, kad Intel gamins Apple procesorius. Iš vienos pusės, Apple produktai naudoja nuosavą operacinę sistemą ir programinę ekosistemą, nesikišdama į Intel interesų sferą. Iš kitos pusės, paskutiniu metu Intel vis dažniau kalba apie savo ambicijas išmaniųjų telefonų segmente, kur Apple pozicijos gana tvirtos, nežiūrint į aktyvius Samsung veiksmus.

Pati Samsung iki šiol gamina Apple procesorius, o tokia situacija primena „blogą taiką“, kuri yra geriau už „gerą susipykimą“. Šiuo atveju ir Apple galėtų mieliau pasinaudoti Intel paslaugomis – juo labiau, kad ne kiekvienas gamintojas galėtų patenkinti Apple įgeidžius, kalbant apie technologinę pažangą ir gamybos apimtis. Tiesa, Apple procesoriai naudoja ARM architektūrą, taigi Intel sandoris su Apple reikštų, kad procesorių gigantas padeda plėtoti konkurento verslą.

Nepriklausomai ekspertai mano, kad kitas Intel generalinis direktorius galėtų tapti tuo žmogumi, kuris priims sprendimą apie tikslingumą gaminti Apple procesorius. Kai kuriais vertinimais, 2015 metais kontraktinės gamybos veikla kompanijai atneš papildomus $4,2 mlrd. pajamų. Kuo sudėtingesni tampa technologiniai procesai, tuo brangesnis pasiruošimas gamybai. Kartu reikia turėti omenyje, kad nuosavos produkcijos realizacija Intel atveju krenta kartu su asmeninių kompiuterių paklausos mažėjimu. Kad būtų galima efektyviau kompensuoti išlaidas, kompanija Intel galėtų aktyviau pritraukti trečių šalių klientus, kad šie gamintųsi savo mikroschemas. Korporacija Apple – tai didelis ir solidus užsakovas, tačiau formaliai jis vis dar priklauso konkurentų stovyklai.

Šaltinių teigimu, derybos tarp Intel ir Apple jau vyko 2012 metais, tačiau nesibaigė niekuo. Be to, Intel padalinio, užsiimančio kontraktine gamyba, vadovas prisipažino, kad kompanija ruošiasi darbui su paslaptingu, stambiu užsakovu, kuris kuria procesorius mobiliems įrenginiams. Apple vardas formaliai įvardintas nebuvo, tuo tarpu kompanijos iš Kupertino atstovai ką nors komentuoti tradiciškai atsisakė. Kokios permainos laukia Intel strategijos, kai bus išrinktas naujas prezidentas, mes sužinosime jau šiais metais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)