AMD oficialiai pristatė naujos kartos APU procesorius, tačiau nieko įspūdingo nenuveikė  (13)

Antras pagal dydį „x86“ architektūros procesorių gamintojas AMD šią savaitę oficialiai atskleidė naujuosius „A“ serijos APU serijos procesorius, kuriuose randame ir integruotą grafinį branduolį. Nors tai naujos kartos produktai, AMD iš tiesų nieko įspūdingo nenuveikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogybė yra tame, jog AMD nenaudoja naujos architektūros. Nors šie kodinį vardą „Richland“ turintys APU procesoriai, pakeisiantys dabar esančius „Trinity“, ir bus šiek tiek spartesni, kaip ir integruotas grafinis branduolys juose, tai nebus kažkas tokio, ko būtų galima tikėtis naudojant naują architektūrą.

Kalbant paprastai, nors naujieji „A“ serijos procesoriai turės integruotus „Radeon HD 8000“ serijos grafikos branduolius, jie yra paremti esama architektūra. Tas pats galioja ir skaičiuojamajai lusto pusei, ir techniniam procesui, kuris liko ties 32nm, kaip ir šiuo metu yra su „Trinity“ APU procesoriais.

Kai sparta nepadidėjo pastebimai, visai kas kita, kai mes pažvelgiame į suvartojamą energiją. AMD teigia, jog kai kuriuose darbuose APU procesorių suvartojama energija buvo sumažinta net iki 45%, lyginant su esamos kartos „Trinity“ kodiniu vardu žinomais APU procesoriais.

Naujieji „AMD A“ serijos APU procesoriai nešiojamųjų kompiuterių rinką turėtų pasiekti dar pirmoje šių metų pusėje. Kalbant apie staliniams kompiuteriams skirtus „Richland“ lustus, kol kas nėra aiški jokia data, bet labai tikėtina, jog ir šie pasirodys pirmoje šių metų pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: