Mozilla nekurs iOS skirtos naršyklės, kol Apple nepakeis savo reikalavimų  (33)

Kompanijos Mozilla viceprezidento Jay Sullivan teigimu, kūrėjų bendruomenė neketina išleisti savo populiarios naršyklės Firefox operacinei sistemai iOS tol, kol Apple nepakeis savo politikos trečių šalių interneto naršyklių kūrėjų atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naršyklė Firefox išnyko iš el. parduotuvės App Store dar 2012 metų rugsėjo mėnesį, ir artimiausiu metu visiškai nėra jokių vilčių, kad ten sugrįš.

Pagrindinis Mozilla kūrėjų nepasitenkinimas kyla todėl, kad Apple draudžia naudoti varikliuką JavaScript Nitro, tuo tarpu vietoj jo brukamas firminis kompanijos iš Kupertino komponentas Apple UIWebView, kurio darbo sparta Firefox kūrėjų visiškai netenkina.

iOS skirtos naršyklės prototipas Junior, kuris naudoja UIWebView, buvo pademonstruotas dar praėjusiais metais, tačiau, matyt, Mozilla kūrėjai nusprendė neplėtoti šio projekto arba tiesiog jį atidėti iki geresnių laikų.

Reikia pažymėti, kad Firefox šiuo atveju kažką prarasti nelabai ir turi, kadangi mobilių naršyklių rinkoje jos dalis sudaro vos 1%. Neseniai Mozilla pristatė savo naują variukliuką IonMonkey, kuris naudojamas asmeniniams kompiuteriams ir Android skirtose Firefox versijose. Šiuo metu, ekspertų teigimu, apie 55% mobilių naršyklių rinkos priklauso Apple naršyklei Safari, taigi kompanijai iš Kupertino, reikia manyti, visiškai nėra jokio reikalo įsiklausyti į tai, ką mano konkurentai.

Beje, su panašia problema kūrėjai iš Mozilla susidūrė ir planšetiniuose kompiuteriuose su Windows RT, kuriuose Microsoft draudžia prieigą prie taikomojo programavimo Win32 sąsajų. Tai neleidžia pasinaudoti firminiais varikliukais ir pasiekti produktyvumo lygį, kuris galėtų prilygti Windows 8 ir Mac OS X skirtoms naršyklėms.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (33)

Susijusios žymos: