„BitTorrent“ norėtų tapti tiesioginių transliacijų tinklu  (3)

Populiarus skaitmeninės informacijos mainų tinklas „BitTorrent“ ketina paskirstyto srauto technologiją pritaikyti tiesioginėms transliacijoms internete. Technologijos kūrėjai tiki, kad tai leis kiekvienam norinčiam tapti transliuotoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašų internete populiarumas skatina bendroves kurti sprendimus, plečiančius vaizdo transliacijų internete galimybes. „YouTube“, „Vimeo“ ir kitos panašios tarnybos jau pelnė interneto vartotojų simpatijas, tačiau jos yra centralizuotos, vaizdo įrašus saugančios ir juos peržiūrėti leidžiančios tarnybos, o ne tiesioginės transliacijos kanalai.

Transliacijų nišą stengiasi užimti „UStream“ ir kiti, bet „BitTorrent“ mano, jog pačių žiūrovų išlaikomas tinklas yra reali alternatyva. Panašiai anksčiau manė „Skype“ kūrėjai, prieš penkerius metus internetui pristatę daug žadėjusią tarnybą „Joost“. Deja, „Joost“ taip ir netapo „liaudies televizija“ – bendrovė nuo pernai metų balandžio nebevykdo veiklos.

„BitTorrent“ privalumas – didelė vartotojų bazė ir gerai pažįstamas vardas. Potencialus trūkumas – abejotinas daugelio transliacijų teisinis statusas ir tai, kad kiekvienas vartotojas, norintis žiūrėti transliacijas, turės įdiegti naršyklės priedą bei dalintis transliacijos srautu su kitais.

Šiuo metu „BitTorrent Live“ atlieka tarnybos bandymus ir priima būsimų transliuotojų registraciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (3)