„Samsung Galaxy S IV“: pasitvirtinę gandai, mažai pakitęs dizainas ir ateitis  (11)

Šiandien JAV, Niujorko mieste vykusiame renginyje „Samsung“ oficialiai pristatė gandais apipintą „Galaxy S IV“ išmanųjį telefoną. Gandais ir įvairiais pranešimais jis tikrai apipintas, nes kai kurie kinų forumai tiesiog prieš įrenginio anonsą paskelbė gana išsamias jo apžvalgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėsime nuo to, kas jau buvo žinoma. Įrenginys iš tiesų pasižymi 13MP raiškos galine vaizdo kamera, o jį varo jau ne kartą minėtas, aštuonių branduolių „Exynos 5410 Octa“ lustas paremtas „ARM big.LITTLE“ architektūra. Galime priminti, jog tai reiškia, kad „Exynos 5410 Octa” turi keturis sparčius „Cortex-A15” branduolius bei keturis „Cortex-A7” energijos taupymui. Žvelgiant į testus, kaip teigiama, „Samsung“ suprojektuotas „Exynos“ lustas sparta yra tik šiek tiek priekyje lyginant su konkurentu iš „Qualcomm“ vardu „Snapdragon 600”. Tiesa kiek keista, jog kai kuriose pasaulio rinkose „Galaxy S IV“ turės pastarąjį, o ne savo „Exynos Octa“ lustą.

Kalbant apie dizainą, kurio nuotraukos taip pat buvo „nutekėjusios“ dar šios savaitės pradžioje, kažko drastiškai naujo nematome. Išmanusis telefonas iš tiesų primena praėjusių metų išmaniųjų telefonų flagmaną „Galaxy S III“ bei praėjusių metų rugsėjį išleistą hibridą „Galaxy Note II“. Žinoma, priekabūs skirtumų tikrai rastų, tačiau kažko labai keisti „Samsung“ tiesiog nepanoro.

Apie kitas savybes, kurios yra mažai reikšmingos, šiandien mes jau kalbėjome. Jos daugiau susijusios su programine įranga, kur kiekvienas gamintojas bando pasiūlyti kažką naujo, tad nesikartosime. Nors išmanusis telefonas pasirodys balandį, apie artimą ateitį kalbama jau dabar.

Netgi labai tikėtina, kad „Galaxy S V“ taps revoliuciniu produktu, o ne bus evoliucija, ką mes matome lygindami „Galaxy S III“ bei „Galaxy S IV“ išmaniuosius telefonus. Taip bus dėl to, jog „Samsung“ veikiausiai įdiegs lenktą ekraną, o tokio įrenginio prototipą mes jau matėme šių metų pradžioje „CES 2013“ parodoje. Būtent kitais metais ir turėtų prasidėti lanksčių ekranų era.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (11)