Iš Google Play pašalintos reklamą blokuojančios programos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lixteris 2013-03-16 14:41
Va dėl reklamas blokuojančių programų norėčiau kuo daugiau mokamų programų Google Play, o žmonėms, kurie piratauja su programomis, linkėčiau gauti kuo daugiau virusų Android OS. Tiesa net norėtusi paaukot virusų kūrėjams ir nelegalių kopijų platintojams, kad kažkaip labiau pakenktų išmaniųjų telefonų turėtojams, nes dabar tai menka žala.
EdvasP 2013-03-16 14:49
Ir kodėl gi norėtum mokamų, o ne atvirkščiai?
Lixteris 2013-03-16 15:13
Nes nemokamose yra reklamu. Ju nenoriu, tad uz programa susimoku. Pats suprantu su kose galvoje, kad bet ka kuriant reikia laiko, taigi ir sumoket reikia kurejams. Google zingsnis geras, o straipsnyje ka ten Faceit.lt nusisneka, tai isvis patylesiu. Kas jau mokes suinstaliuot tuos Ad Blockus, tai ir mokes ir programas piratines parsisiust. Cia sprendimas geras ties paprastais vartotojais - gales ziuret i reklama, jei nera pinigu programai ar dar kam. LABAI GAILA, kad interneto narsykliu kurejai nekovoja su Ad Blocku instaliavimu ir panasiais dalykais internete.
Jemalas 2013-03-16 16:20
Tik nereikia. Tu matau pamiršai pagrindinę interneto idėją - informacijos LAISVĘ. Jeigu kūrėjas sukūrė programą, kuri VARTOTOJUI yra naudinga ir tuo labiau legaliai nemokama bei nepažeidžianti jokių įstatymų ar žmogiškumo normų tai neturi būti sudaroma visiškai jokių kliūčių, kad kas nors tos programos neturėtų pasiekti. Pradėjus blokuoti vieną iškart atsiras naujų pretenzijų kodėl neblokuot ir kito, po ko seks kodėl neblokuot visko per ką didžiosios kompanijos praranda pelną, galiausiai kodėl neblokuot visko kas kažkam turinčiam pinigų yra nenaudinga. Ir taip žingsnis po žingsnio priartėsim prie kinijos lygio internetas kur į googlę įvedus Tiananmen Square rasi tik gražius paveikslėlius ir istorijas apie nuostabią valdžią. Google šioje vietoje irgi parodė tikrą savo veidą nuolat akcentuodama interneto humaniškas idėjas brutaliai susidorojo su visiškai legalia entuziastų developinta programine įranga vien dėl kelių centų nuostolio savo(!) ir taip nežmogiškam pelnui.
kestutisz 2013-03-16 18:11
Vaje, negi yra dar prisimenančiu, kad internetas buvo sukurtas dalintis, o ne uždirbti iš to pinigus? ;)
rwc 2013-03-16 18:58
Na va, turėsim argumentą paprastiems_zmonems, g3n1usams ir panašiems, gretinantiems Google su Apple. Dabar Google pasielgė Apple stiliumi. Norėčiau išgirsti, kaip tai pagerins vartotojų gyvenimą.
Shinigami 2013-03-16 20:48
O dabar dar karta pamastyk kokių nesąmonių prirašei. Kas tas nemokamas programėles su reklamomis kuria? Man regis, kad didelė dalis tai paprasti programuotojai gaunantis 2000 - 3000 ant popieriaus ir norintys prisidurti šiek tiek daugiau iš tokių programėlių. Todėl, viskas ką parašei yra didelis bull shit. Antra programos blokuojančios reklama pažeidžia taisykles. Nes blokuoja kitu programų rodomas reklamas dėl kurių tos programėlės ir buvo kurtos.
kestutisz 2013-03-16 21:09
Manyčiau nieko neprarastume jei tokių programėlių, kurios skirtos tik tam, kad banerį būtų kur įkišti, niekas ir nerašytų.
Gytixas 2013-03-16 21:19
Taip suprantu kada atsisiunti free versija ir galima nusipirkti "pro" arba "addfree" versija uz pinigus ,kad brukalai dingtu . Cia nieko blogo . Bet yra ir nemazai appsu/zaidimu kurie ,net neturi addfree versiju ir reikia naudot papildomas programas. Ir siaip nematau didelio skirtumo kurejui ,rodo tau jas ar jos yra pasleptos ir tuoliau countina "parodymus" .Nes nepazistu ne vieno zmogaus ,kuris kada spaustu ant reklamos ar isvis susidometu jose siulomom paslaugom.
Shinigami 2013-03-16 22:10
Sakyčiau dauguma appsų neturi addfree versijos. Manau, kad yra tam tikrų subtilibių su mokamomis programomis dėl kurių ir nekuriamos mokamos programos, o bandoma užsidirbti iš reklamos. Bet kokios jos yra nežinau. Bet jei reiktu spėti - tai gali būti koks nors mokestis norint įdėti mokamą programą. Plius, kūrėjas gali abejoti programos sėkmę ir galvoti, kad daugiau gali uždirbti siulidamas nemokamas programas. Jas vis tiek daugiau žmonių siunčiasi kad ir patikrinimui ir jis jau uždirba. Angry birds turi nemokama su reklamomis žaidimo versiją ir mokama versija be reklamų. Bet vis tiek atsirado piratinė versija. P.S. jei programa nerodo reklamos tai programos kūrėjas ir negauna pinigų už reklamą. Nes ta reklama nėra siunčiama iš serverio, taigi ir ne fiksluojama.
rwc 2013-03-17 00:18
Šįkart gūglui pritariu, jei jie per daug neįsijaus ir nepradės blokuoti firewall'ų ir panašių programų, neskirtų specialiai reklamoms. Todėl, kad karas tarp vartotojo ir shareware/trialware/nagware/adware gamintojų veda tik prie naglesnių, labiau užknisančių, rėksmingesnių reklamų. Yra gerai padarytų programėlių, kuriose reklamos pasirodo, bet netrukdo naudoti. Kurios puikiai veikia išjungus internetą ir reklamuoja naudingus (bent susijusius) dalykus. Yra ir įkyrių, kurios neperžiūrėjus reklamos, tiesiog neveikia. Norite, kad visos tokios būtų? Tuomet blokuokite reklamas, kariaukite. Kažkiek susijusi "peticija" apie reklamas čia. Manau, nei Vytautas, nei kiti Administracijos nariai labai nesupyks, kad nematote reklamų, kurių šiaip ar taip neklikintumėt. Patys prisiprašėme būtent tokių, kurias pakęsti įmanoma tik užeinant retkarčiais, ir be jų dabar joks nemokamas portalas negalėtų išgyventi. Kitoje temoje gyriau Gūglą už tekstines, kontekstines ir netrukdančias reklamas. Šiuo atveju, įžiūriu jų nuoseklumą. Versdami matyti.
Anonymous 2013-03-17 19:00
Reklamos yra blogis. Jei kūrėjas sukūrė gerą programą - tegu ima pinigus, sako savo kainą. Tegu užsidirba iš savo sugebėjimų. O šitie visi trialai ir reklamos tik iškreipia rinką Tegu lieka mokamos ir atviro kodo - kaip windozės ir linuksai. Tas, kas sugalvojo reklamą programose - tedega pragare Yra būdų ir be reklamos užsidirbti - donate šalia programos, Kaip ZXReader, pavyzdžiui - programa nemokama ir be reklamų - bet jei patinka, gali autoriui sumokėti per skirtingo dydžio atskiras programėles. O reklamos... Sukuria pusiau luptą, pusiau skustą programą, kas už ją mokės? Tai ir kiša reklamas...
rwc 2013-03-17 20:09
Negaliu prieštarauti. Visgi pats naudoju nemažai "nagware" namuose (pavyzdys: Sandboxie). Esu tuo patenkintas: sąžinė švari, permokėti už suteikiamą naudą nereikėjo, paleidinėju ne taip dažnai, kad pradėtų užknisti - o gamintojas kažką uždirba kaskart, kai jo programą paleidžiu. Paskutinis punktas turbūt svarbiausias - reklamų pamatymo skaičius proporcingas programos reikalingumui. Be abejo, darbe už tas pačias programas susimoku, jei jos pakankamai vertingos (antraip tektų tas kelias sekundes reklamos nurašyti į nuostolius, kadangi nėra įstatymo dėl reklamų pailginančio darbo dieną). Tačiau, jei jos nebūtų shareware, paprasčiausiai nežinočiau, kad jos yra ir kad man jos praverčia.
keturi 2013-03-18 17:39
Tos sutarties kuria neva pazeidzia sios programos yra rasoma "...neigiamai veikia treciu saliu iranga...", bet siuo atveju blokavimo programos veikia tik teigiamai.
sub 2013-03-18 18:10
Mano nuomone Google teisingai daro uždrausdama tas aplikacijas, ir tai ji daro pagrįstai. Tie kurie gaili sumokėti kelis litus už gerą kokybišką programą/aplikaciją/produktą - lai būna priversti matyti reklamas. Donate yra nuostabus būdas paremti kūrėjus. Tarkim parsisiunti aplikaciją ir kol neparemi kūrėjo savo nuožiūra keliais litais - matai reklamas, arba gali naudotis aplikacija ribotai. Na o tie kurie nevertina žmogaus darbo, gailėdami kelių litų - tai apie sakoma: skūpas moka du kartus. Juk mokamas produktas nemokamus lenkia kokybe ir išdirbimu.
rwc 2013-03-18 20:52
Pažiūrėčiau, kaip kalbėtum, jei pats iš savo kišenės mokėtum programuotojams algą, išlaikytum patalpas ir serverius, tavo programą naudotų dešimtys tūkstančių vartotojų, o tu už tai negautum nė cento. Kažkas sukūrė būtent tokią programą su tokiu verslo modeliu. Nepatinka - nenaudok. Naudoji blokuodamas reklamas - vadinasi, tesi šlykštus vagišius, kuriam trūksta pagarbos tiek sau, tiek kitiems.
Arthuras 2013-03-18 20:57
Pats žiūri į technologijos.lt be reklamų, ar su reklamom?..
Anonymous 2013-03-18 21:26
Verslo modelis su reklamom, tai kaip verslo modelis su fekalijom - parsiveži gatvėn, išpili ir laikai, kol kas nors nesusimokės už tyrą orą ir kokybę už pinigus Kas čia per demagogija dėl programerių algų? Nenori duot nemokamai - imk pinigus. Nemoki parašyt programos, kuri uždirbtų pinigus - eik griovių kasti. Parašei sau programą, bet iš geros dūšios daliniesi su kitais - garbė tau ir tavo darbui! Reklamos yra blogis. Reklameriai yra velnio padėjėjai, o reklamos skleidėjai turi atsakyti prieš įstatymą kaip spameriai - už kiekvieną neprašytą „žinią“ po 200 Lt. 1 Arba dėk kainą už savo softą 2 arba neverk, jei duodi už dyka.
rwc 2013-03-18 21:35
Su netrukdančiom, nekeliančiom grėsmės naršyklės saugumui, mano privatumui ir neapkraunančiom kompo. Neblokuoju specialiai reklamų, tačiau blokuoju Flash'ą, GIF animacijas, trečiųjų šalių Javascriptus, IFRAME'us. Statinius paveiksliukus iš technologijų serverio ir patikimų CDN bei tekstus matau. Nesu prieš reklamas, tegu jos būna - bet nei technologijoms, nei adnetams aš nedaviau leidimo trečiosioms šalims mane sekti ar siųsti skriptus iš serverių, kurių adreso pats nesuvedžiau URL laukelyje. Siųsdamasis programą tokį sutikimą privalau duoti, arba tiesiog nenaudoti. Jei technologijos atviru tekstu paprašytų padaryti saugumo išimtį arba jų turinio neskaityti bei konkrečiai įvardytų, kokie mano duomenys kur vaikšto ir kaip naudojami - ko gero, nesispyriočiau.
Skeleton 2013-03-18 21:57
Visa kita - šalutinės pagrindinio tikslo pasekmės.