Įprastas bites pakeis robotizuotos, kurios pasikraus aviliuose (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BadAmigo 2013-03-18 12:17
Čia gal būsiu ne į temą, bet ar jau yra sukurtas nors vienas praktikoje naudojamas plasnojimo būdu skrendantis aparatas? Nes ar nebus taip, kad pagrindinė tokios bitės problema bus ne gėlių atpažinimas, o skridimas.
kionig 2013-03-18 13:37
SaMaras 2013-03-18 14:42
ir nuotraukoj matomas pakyla bent jau.. savaitgali si kaip tik per discovery rode
PupuDede 2013-03-18 15:28
Va cia tai paskutine nesamone, pakeisti bites DDD Geriau diskutuotu del ko jo skrenta ne pakeisti net neisivaizduoja ka bite daro, primetu didziausi fabrikai biciu kad tik spetu papildyti krentanciu bituciu skaicius, o apie nuskridimo atstumus tai is vis tyliu idomu ar tas robotas sukoptu 6km apdulkindamas augalus ir plius tik vienos rusies, nes bite jei ta diena renka tik is tu augalu visa diena ir terenka. bent taip sako nes nauju rusiu augalu neatsiranda. Lietus vejas plesrunai, mano nuomene paskutine nesamone maziau chemikalu i laukus tegul pila.
nzn 2013-03-18 16:01
Sita ideja jau pries keleta metu numaciau, kai vis didejo biciu mirstamumo problema. Manau esmine funkcija yra augalu apdulknimas. Funkciskai visai kita procesa atlikt tures robotukai, nei bites. T.y. uztenka zymiai paprastesniu veiksmu.
Creatium 2013-03-18 17:11
PupuDedei reikėtų išmokti rašyti prieš diskutuojant, nes beveik neįmanoma suprasti kur minties pradžia, o kur pabaiga. Tačiau iš esmės pritariu minčiai, kad reikėtų labai daug dėmesio skirti išsiaiškinimui kodėl bitės žuva ir to priežasčių šalinimui. Tačiau kaip atsarginis variantas puikiai tinka ir robotizuotos bitės. Galų gale, juk jos nebūtinai turės skraidyti aplink gėles, kaip ir parašyta straipsnyje. Esmė yra sukurti patį jų bendravimo ir darbo mechanizmą, o po to jau galima bus nors ir sienų stebėjimui paleisti.
Valentas 2013-03-18 17:18
Na artėjam prie terminatorių, artėjam...pakeisti bites? Nereikia elgtis kaip parazitam. Tegu meta lėšas į bičių žūties priežastis, o ne metalo gabalus skraidančius kuria. Nežinau kaip kitiem, bet mano senelio ir pažįstamų bitininkų ūkis klesti. Jie sodina savo barkūnus, facelijas, vežioja po grikių laukus avilius, tik ten, kur nepurškia. Nu gi įjungt smegenis reikia: mūsų technologijų nebuvo, bitės gyvavo, pradėjo pilt chemiją į laukus, bitės pradėjo nykti. Gi kiti gyvūnai irgi nyksta dėl žmogaus įtakos. Tuoj išnyks dar kas nors, irgi pakeisim metalo gabalais skraidančiais? Bet pripažinsiu, idėja tokia, apie kurią nepagalvočiau. visgi, bičių turiu savo ir manau, kad robotai ir nesąmonė.
slack 2013-03-19 00:21
Turbūt problemos su bitėmis egzistuoja daugiau vakaruose. Jų "progresas" naikina juos pačius. jeigu pakeisti bites į robotus turbūt iškils kitos problemos, spendžiant iškilusias problemas, iškils dar kitos....