Plazminiai televizoriai traukiasi į praeitį?  (4)

Didžiausia pasaulyje plazminių televizorių ir plazminių ekranų gamintoja bendrovė „Panasonic“ ketina per 3 metus atsisakyti šio verslo, pranešė Japonijos verslo dienraštis „Nikkei“. Toks sprendimas aiškinamas bendrovės restruktūrizacija, sakoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per artimiausius 3 metus, pradedant nuo kitų finansinių metų, „Panasonic“ planuoja atsisakyti dalies aktyvų, įskaitant plazminių ekranų gamyklą Amagasakio mieste Japonijoje. Pranešama, kad bendrovė jau nurašė gamyklos techninę įrangą. Ši plazminių ekranų gamykla buvo atidaryta 2009 m. Per mėnesį ji pagamindavo po 330 tūkstančių 105 cm įstrižainės plazminių ekranų.

Be to, pasak leidinio, „Panasonic“ nutraukė naujų plazminių televizorių modelių projektavimą. Bendrovės vadovų manymu, ir plazminių, ir skystųjų kristalų televizorių gamyba tuo pat metu yra netikslinga, ypač Japonijoje, kurioje sumažėjo televizorių paklausa.

„Panasonic“ mano, kad televizorius gaminančio bendrovės padalinio pardavimų apimtys nuo 2009 - 2010 m. iki 2015 - 2016 finansinių metų sumažės daugiau nei 2 kartus. 2009 - 2010 m. „Panasonic“ pardavimų apimtys buvo pasiekusios rekordinį daugiau nei 10,5 mlrd. JAV dolerių lygį.

Vis dėlto, „Panasonic“ atstovų teigimu, galutinio sprendimo dėl plazminių ekranų ir televizorių gamybos atsisakymo aukščiausi bendrovės vadovai dar nepriėmė. 2011 m. „Panasonic“ atstovai jau buvo pranešę apie ketinimą sumažinti plazminių televizorių gamybos apimtis ir atleisti tūkstantį darbuotojų: tai buvo aiškinama aršios konkurencijos su „Samsung“ ir LG pasekmėmis.

Plazminių televizorių saulėlydis, pasak ekspertų, prasidėjo 2009 metais, kuomet technologinė šios srities lyderė Japonijos bendrovė „Pioneer“ nutraukė jų gamybą. 2008 m. ji atsisakė ir plazminių ekranų gamybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(0)

Komentarai (4)