„nVidia Project Denver“ programos vaisius pasirodys 2015-ais, gavo „Parker“ vardą  (0)

Kompanija „nVidia“ apie savo „Project Denver“ programos centrinį procesorių užsiminė dar 2011 metais, tačiau tik dabar aišku, kaip gi viskas pagaliau atrodys. Gamintojo vadovas Jen-Hsunas Huangas atskleidė, jog „Project Denver“ vaisius dienos šviesą išvys 2015-ais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis lustas gavo kodinį vardą „Parker“, o šį lustą sudarys 64 bitų ARMv8 CPU branduoliai, ką mes jau žinojome ir anksčiau, bei integruotas grafinis branduolys, kuris bus paremtas artėjančios kartos „nVidia Maxwell“ grafinių posistemių architektūra.

„nVidia Parker“ bus gaminamas naudojant FinFET tranzistorius, tačiau neaišku, kas tai darys. Kitos informacijos apie lustą tiesog nėra, išskyrus tai, jog „nVidia“ žadėjo net 100 kartų didesnę spartą, nei demonstruoja  „Tegra 2” lustas. Vėlgi neaišku, čia kalbama apie bendrą spartą, ar ne.

Prieš pasirodant „Parker“, „nVidia“ pristatys dar vieną „Tegra“ lustą, kuris jau dabar turi „Logan“ kodinį vardą. Šis turės ARM branduolius bei naują grafinį branduolį, pagrįsta dabartine „Kepler“ mikroarchitektūra, naudojama įprastose vaizdo plokštėse. Mobilusis „Logan“ lustas pasirodys kitais metais ir turės CUDA 5 bei OpenGL 4.3 technologijų palaikymą.

Tiesa „nVidia“ nenorėjo laukti dar vienų metų, jog galėtų pasiūlyti CUDA technologijos palaikymą su ARM architektūros procesoriumi plėtotojams, tad sukūrė „Kayla“. Šis egzempliorius panašus į pagrindinę plokštę, kurioje randame „Tegra 3” procesorių ir „Kepler“ pagrįstą grafinį lustą. Nėra aišku, ar tokį bus galima įsigyti, bet jis pilnai palaiko OpenGL, CUDA 5 ir PhysX technologijas.

Galime priminti, jog skirtingai, negu „Tegra“ šeimos procesoriai, kurie yra pagrįsti ARM architektūra ir pritaikyti tik mobiliems įrenginiams, „Project Denver“ vaisius „Parker“ bus pritaikytas asmeniniams kompiuteriams, serveriams ir superkompiuteriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: