Pamirškite kreditines korteles – ateityje bus galima susimokėti rankos paspaudimu  (2)

Įsivaizduokite, kad prie kasos jums nebereikia ieškoti mokėjimo ar lojalumo kortelių. Galėtumėte atsiskaityti savo mobiliuoju telefonu, o lojalumo taškai būtų pervedami automatiškai. Nauji atsiskaitymo už paslaugas būdai jau artimiausioje gali įgauti realų pagrindą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės, kurie nemėgsta už rytinį puodelį kavos atsiskaityti debetine ar kreditine kortele, jau artimiausioje ateityje galės pasitelkti naujas technologijas.

Ekspertai tikina, kad kreditinės ir debetinės kortelės jau greitai gali tapti atgyvena. Turbūt net neverta minėti lojalumo kortelių. Savo poziciją banko kortelės jau greitai gali užleisti moderniems atsiskaitymo už paslaugas būdams, pavyzdžiui, atsiskaitymas mobiliuoju telefonu.

Bekontakčių atsiskaitymų technologijos Jungtinėje Karalystėje atsirado 2007 metais. Ekspertų vertinimu, jau greitai šios technologijos gali pasiekti virsmo tašką, rašo Telegraph.co.uk.

„Tereikėjo dviejų dalykų – vartotojų susidomėjimo ir to, kad prekybininkai galėtų realizuoti žmonių užmačias. Olimpinės žaidynės taip pat galėjo būti svarbus veiksnys, prisidėjęs prie bekontakčių atsiskaitymų Jungtinėje Karalystėje populiarėjimo“, – teigė ekspertė Michelle Whiteman.

Šiuo metu populiariausias tokio pobūdžio atsiskaitymo būdas – bekontaktės kortelės, įgalinančios vartotoją savotiškai „pamojuoti" kortele ir taip atsiskaityti už paslaugą. Atlikti tokią funkciją vartotojus įgalina toks išmanusis telefonas kaip, pavyzdžiui, „Samsung Galaxy S3“.

Kitas svarbus žingsnis, žvelgiant į bekontakčių technologijų plėtrą – atsiskaitymai mobiliaisiais telefonais. Kai kurie mobilieji įrenginiai naudoja „Near Field Communication“ (NFC) technologiją, įgalinančią mobiliuosius įrenginius, kurie yra arti vienas nuo kito, apsikeisti duomenimis per bevielį ryšį. 

Šią vasarą Jungtinėje Karalystėje laukiama „PayPal“ naujovių. Praėjusiais metais mobiliosiomis technologijomis buvo atsiskaityta už 14 milijardų JAV dolerių, 2011-aisiais – atitinkamai 4 milijardus JAV dolerių.

Ekspertų nuomone, bekontakčio atsiskaitymo technologijos 2015 metais turėtų tapti populiariausiu atsiskaitymo būdu. Anot kai kurių vertinimų, 2020 metais banko kortelės, apskritai, prarasti savo populiarumą.

Teigiama, kad iki 2025 metų mobiliosios atsiskaitymo už paslaugas technologijos jau gali būti grindžiamos biometrika – būtų skanuojami mūsų pirštų antspaudai arba tinklainė. Kaip bebūtų, piršto antspaudais grindžiamos atsiskaitymo už paslaugas technologijos, eksperto Iano Pearsono teigimu, šiuo metu tikrai neatrodo saugiausias atsiskaitymo būdas.

Futurologo Iano Pearsono teigimu, netgi tikėtina, kad ateityje už paslaugas bus galima atsiskaityti rankos paspaudimu – informacija būtų perduodama per odą.

Kaip bebūtų, ekspertai įsitikinę, kad vienas atsiskaitymo už paslaugas būdas tikrai išliks – tai yra atsiskaitymas grynaisiais pinigais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (2)