Laiko mašina: štai taip atrodė Google centrinė būstinė 1999 metais (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LG0012 2013-03-23 18:17
Pagal tavo tokia mąstysena tai tokia sau darbo aplinka gali leisti tik milijonus pelno generuojančios įmonės? Na ir kiek tu milijonų reikia generuoti ar šimtų tūkstančių, jog sukurti geresnę darbo aplinką? Remiantis jūsų tokiu mąstymu tai galiu kas antram Lietuvos piliečiui pasiūlyt kurti darbo vietas, kurti verslą ir išsimokėti sau tinkamus atlyginimus, kad nedejuotu, jog mažos algos.. Normaliai skamba? Nereikia čia man dėstyti įmonių ekonomikos apie verslo tikslus ar dar tai kažką ir po to skiesti, jog verslininkai daro taip kaip jiems išeina.. Kurie dažniausiai net nenori, jog jiems geriau išeitu jei pakankamai geri pinigai byrą į kišenę. Ir sakai neišloštų pagerinę darbo sąlygas? Dar kartą pasiskaityk vadovėlius jei jau dėstei man apie ĮE, gal tada suprasi nuo kokių veiksnių priklauso verslo ekonominė sėkmė, ir ar apsimoka kaip tu sakai, keisti visus darbuotojus jei tik kam nors kažkas nepatinka..
kionig 2013-03-23 18:48
OT, tamystėlė, ir vėl tu su savo lakoniškumu Kada tamstelė pagaliau suprasi, kad kiekvienas yra laisvas pasirinkti kokiose sąlygose dirbti nori. Jei jo pasirinkimas atitiko jo lūkesčius tai gerai, jei neatitiko lai susikuria geresnes sąlygas. Negali? O, tai jau kieno problemos? Darbdavių? Nemanau, kai jie turi iš ko rinktis. Jie taip ir toliau darys, galų gale atsivež kitaicų, indusų jei vietiniams nepatiks dar kas nors. O ir leidimus gauna darbui Lietuvoje, gal dabar ir ne po daug, bet ateityje tai gali daugėti. Ir galėsi paverkti tyliai kamputyje kaip gobšūs oligarchai išnaudoja varšgus žmones Pats būsi laisvas, kai teks dirbti už keliasdešimt dolerių per mėnesį Apraudok dar afrikos vaikus, kad jie baudauja, o didžioji pasaulio dalis išmeta daugiausiai maisto.. Donkichotas mat..
LG0012 2013-03-23 19:00
Kiongine, atsakant į tavo prieš paskutinį sakinį tai: http://www.youtube.com/watch?v=7U3-LJWa ... ture=share ...
Titano 2013-03-24 12:04
DDD LG0012, Dar kokį Zeitgeist'o linką numesk tai visai rimtas būsi D. Ir iš kur tokių dar atsiranda čia..
LG0012 2013-03-24 12:26
Ir ko tu čia taip žvengi, gal nori pasakyt, jog tie du žmonės kalbantys tame video kalba nesąmones? .. Tokie runkeliai kaip tu matyt nepajėgus plačiau mastyt..
kimarius 2013-03-24 15:30
Bet tu kionig realiai nesąmones rašinėji. Tau svarbiausiai prieštarauti, nors tie tavo prieštaravimai visiškai ne į temą. Nesuprantu aš tokių žmonių, bele rašyti visokias pievas ir kitus žmones erzinti, gal tu kokios energijos iš to pasikrauni, ar kaip ? Nes kitos priežasties nematau. Jei į temą, tai pas mus darbdaviai visiškai nelinkę gerinti darbo sąlygų, pas mus pagrindinis principas yra gąsdinti, jei tu nedirbsi, tai yra šimtai bedarbių į tavo vietą. Tai pagrindinis mūsų darbdavių motyvavimo įrankis. Žinoma rašau iš patirties, pats esu pakeitęs 4 darbus ir visur girdėdavau tą patį, o jei dar paprašysi kokių priemonių nupirkti, tai būsi priešas nr.1. Mano draugai taip pat dirba IT srityje ir deja, pas visus tas pats. Nes Lietuvoje visi nori per trumpiausią laiką uždirbti milijonus, o visa kita - nesvarbu. Na bet nėra ko norėti, dėl sovietmečio atsilikome nuo pasaulio, dabar reikės nemažai kartų, kol bent truputi priartėsime. Ir dar dėl pinigų, nežinau kaip kitur, bet kur aš dirbau pinigų būtų užtekę, gerinti darbuotojų sąlygas, tik valdžia to nenori. ir visi darbuotojai žino, kur nukeliauja tie neapskaityti pinigai, deja tokia realybė.
kionig 2013-03-24 15:37
Matyt, dar teks 5 kartus pakeist.. Beje, jei manai, kad taip lengva yra išlaikyti visus darbuotojus, tai gal paiimk pats įkurk įmonę ir sukurk tas auksines sąlygas darbuotojams ir tegu darbuotojai žino kur tie pinigai nueina.. Tada galėsi sakyti, kad tai nesąmonės jei manai, kad viskas labai pigiai atsieina. Gi tamstos kaip matau, jei keturis kartus pakeitęs darbovietę nieks nevertė laikytis įsikibus viename tų pragare, kur sąlygos kaip tvarte. Va, pakeitei darbą ir viskas. O, ko kiti taip negali? Tegu tie blogieji darbdaviai bankrutuoja nuo darbuotojų trūkumo arba per didelės ir geros konkurencijos iš šono. Problem?
Arthuras 2013-03-24 15:48
O kažkam tiesiog yra per sunku suprast kaip veikia laisva rinka. Nenori - nedirbi. Eik kitur, ieškok kur geriau. Nerandi? Kurk savo verslą, jei gerų darbuotojų tiek daug ir jie mėtosi pakampėmis, o darbdavių gerų ala nėra. Visi gudrūs pastumt ant verslininkų, bet patys nenori imtis to verslo. Juk pvz. IT verslui daug nereikia, pradėt gana nesunku. Medžiagų nereikia, darbo įrankius - kompiuterius, dauguma turi. Pilna nemokamo software'o. Imk ir kurk. Kai praleisi visą jaunystę darbe per naktis, nemiegojęs ir neėdęs, bandant suvest galus ir t.t. - nebesinorės kišt litus į darbuotojus, nes suprasi, kad jie nuo to geriau nedirbs. Visokios įmantrybės ofisuose padeda tik pradžioje, po to tai tampa natūralu. Be abejo, aš esu už tai, kad ofisas turi būti tvarkingas, reikalingos darbui priemonės suteiktos. Bet apie visokius sporto klubus, nemokamus valgius - darbdaviui skaičiuot ir rinktis, ar apsimoka, ar ne.
Shinigami 2013-03-24 15:55
Nežinau, kaip IT sektoriuje, bet naudingųjų iškasenų gavyboje tam, kad pradėtum verslą, visu pirma reikia turėti bent puse milijono. Bei tie pinigai dar kelis metus jokių pajamų neduos. Nes reiks kelių metų tam, kad galėtum pradėti pardavinėti produkciją.Bei pastaruoju metu gali būti ir taip, kad iš vis to verslo nepradėsi ir visos investicijos nueis šuniui ant uodegos. Taigi ar verslininkas kuris skolingas bankui milijoną turi iš ko gerinti darbo sąlygas? Mano pažįstamas dirbo aukštose pareigose vienoje įmonėje kuri gaudavo brangius užsakimus. Tai ar jis galėjo gerinti darbo sąlygas? O gi ne. Nes atlikus užsakymą ir išrašius sąskaitas reikėdavo sumokėti darbuotojams atlyginimus ir valstybei mokesčius ir laukti kol užsakovas sumokės už atlikta užsakymą. Bet pasirodo užsakovas bankrutavo ir įmonė liko milžiniškose skolose. Dėl ko bankrutavo. Bet juk tokius didelius užsakymus turėjo. Kitaip sakant tam, kad žinotum kiek įmonė uždirba reikia būti aukštose pareigose. Kitaip visi tavo pasakimai - tai tik tavo paties vaizduotė ir ne daugiau.