„Apple“ patentavo telefonus nuo sudužimo krentant apsaugantį mechanizmą  (22)

Ketvirtadienį JAV Patentų ir prekės ženklų biuras publikavo bendrovės „Apple“ patentą, kuris aprašo sistemą, galimai apsaugančią trapiausius „iPhone“ komponentus (pavyzdžiui, ekrano stiklą) nuo sudužimo. Tai daroma nustatant, kad įrenginys krinta ir perkeliant telefono svorio centrą taip, kad kritimas būtų kontroliuojamas, rašo appleinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu JAV bendrovė tikisi bent iš dalies sumažinti savo įrenginių pažeidimus, patiriamus juos netyčia numetus. Nors išradimą galima panaudoti bet kokiame elektroniniame įrenginyje su procesoriumi – nuo planšetinio kompiuterio iki nešiojamojo kompiuterio – jis labiausiai tinka tiems įrenginiams, kuriuos vartotojai nešiojasi kasdien. pavyzdžiui, patente paminėtam „iPhone“.

Kad sistema veiktų, jai reikalingas jutiklis ar jutiklių masyvas, galintis nustatyti, kada įrenginys yra laisvo kritimo būsenoje ir kokia yra įrenginio padėtis plokščio paviršiaus atžvilgiu. Tai gali būti ir paprasčiausi giroskopai, akselerometrai ar padėties jutikliai, tačiau patentas aprašo ir pažangesnius komponentus kuriuos galima panaudoti – GPS ir vaizdo kameros jutiklius.

Jutiklių duomenys galėtų būti perduodami procesoriui, kuris nustatytų laisvo kritimo būseną, greitį, atstumą iki paviršiaus ir laiką iki kontakto. Kad procesoriui būtų lengviau apsispręsti kuria puse įrenginys turėtų minkščiausiai nusileisti, sistemos atmintyje turėtų būti saugomas ir įvairių kritimo greičių, aukščių bei kitų duomenų rinkinys.

Ir ne mažiau svarbi yra paskutinė sistemos dalis – mechanizmas, kuris leistų pakeisti įrenginio orientaciją kritimo metu arba kitokiu būdu apsaugotų jautrų aparatą kritimo atveju. Šiuo atveju patentas nusako kelis galimus sprendimus – taip pat įrenginio masės centro perkėlimą, ausinių lizdo suspaudimą taip, kad kištukas neišsitrauktų, burių, esančių telefono paviršiuje išskleidimą ar dujas išstumiančią ir reaktyvinio variklio pagrindu veikiančią talpą.

Taigi, esminis tokio išradimo veikimo principas būtų toks: jutikliai siunčia signalus procesoriui, šis nustato, ar telefonas krenta. Jei nustatoma, kad situacija tapo pavojinga telefono sveikatai, panaudojamas apsauginis mechanizmas. Nemaža dalis galimų patento realizacijų aprašo kaip reikėtų keisti telefono orientaciją erdvėje, kad jis į paviršių trenktųsi mažiau jautria savo dalimi – pavyzdžiui, briauna, o jautresnis ekranas liktų nesudaužytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (22)