Ką garsus futurologas Ray Kurzweil veikia kompanijoje Google? Kuria dirbtinį intelektą  (5)

Išradėjas ir futurologas Ray Kurzweil dar 2012 metų gruodžio mėnesį buvo priimtas dirbti į Google. Daug kas bandė įsivaizduoti, kuo gi jis ten užsiima iš tikrųjų, tačiau apie geriausiai gali papasakoti pats Ray Kurzweil.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tai jis padarė, duodamas interviu puslapiui Singularity Hub.

Futurologas teigia, kad pagrindinis jo darbo tikslas – priversti Google kompiuterius suprasti natūralią kalbą, o ne tik atsakinėti į paieškos sistemos užklausas, kurios pagrįstos nuorodomis ir žodžiais, o iš tikrųjų suprasti semantinį turinį. Ir tai, Kurzweil teigimu, įmanoma jau dabar. Tam reikalui galima pasinaudoti Knowledge Graph, kuris turi „susidaręs nuomonę“ apie 700 mln. įvairių koncepcijų, o taip pat supranta sąsajas tarp jų. Išradėjo komanda taip pat dirba prie programinės įrangos, kuri bus „įkvėpta gamtos“ ir mokysis taip, kaip tai daro žmogaus smegenys, pasitelkiant tą pačią hierarchinę struktūrą.

Ray Kurzweil teigia, kad jis ir Google taip užsiciklinę ties kalbos interpretacija todėl, kad ji yra svarbiausiu dirbtinio intelekto elementu. „Kai Alanas Tiuringas apibūdino dirbtinį intelektą, jis visų pirma susifokusavo ties natūralia kalba. Jei kompiuterio nebus galima atskirti nuo žmogaus rašytinėje kalboje, visa tai, anot Tiuringo, bus galima laikyti dirbtiniu intelektu“, – kalbėjo R. Kurzweil.

Taip pat jis papasakojo, kaip jis pateko į korporaciją Google. „Mane pasamdė Larry Page“, – paaiškino Kurzweil. „Aš susitikau su juo praėjusių metų liepos mėnesį, kad pakalbėtume apie mano knygą „Kaip sukurti sąmonę“. Aš pasakiau, kad noriu dirbti prie projekto ir jo pagrindu įkurti kompaniją. Jis įtikino mane tai daryti kompanijoje Google, kadangi niekur kitur negalima rasti tokių resursų, kurie man buvo reikalingi“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (5)