Debesies naujienos: kuriamas naujas „Word“ internete, „Google“ atsisako dalies paslaugų  (0)

Debesys – permainingas meteorologinis reiškinys. Jie sukasi, lekia, formuojasi, sklaidosi, išnyksta, susiduria vienas su kitu ir trankosi žaibais. Juos galima nuolat stebėti, nes antro tokio pat debesies – nepamatysi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašiai ir su debesies verslu. Nors procesai panašūs, tačiau detalės vis skirtingos. Perka, parduoda, skelbia finansinius rezultatus, kuria programinę įrangą, konsoliduojasi, „lūžinėja“ ir t.t. Pasižiūrėkime, apie ką pastaruoju metu kalbėjo pasaulio žiniasklaida.

Pirmiausia – „Mailbox“ įsigijimas. Tiesa, neįvyko nieko ypatingo – debesies rinkos milžinė „Dropbox“ nusipirko vienos mobilios programėlės kūrėjų komandą. Aišku, dabar prasidės rimtas darbas, nes bus praktiškai įgyvendinama iškelta strategija – užkariauti mobiliosios rinkos dalį, mat programėlė buvo gana populiari el. pašto valdymo programa išmaniesiems telefonams.

Pasaulio žiniasklaidai svarbiau yra I-jo ketvirčio duomenys iš kitų debesies milžinių – „Adobe“ apyvarta buvo didesnė nei milijardas JAV dolerių. Planuojamas kritimas antrame ketvirtyje, nors ir nežymus. „Oracle“ vis dar kapstosi su senais finansiniais duomenimis, kurie nedžiugina Vol Stryto analitikų. Nieko baisaus, „Oracle“ popieriai nėra prasti, jei šiuo metu perka naujas įmones. Paskutinis „Oracle“ pirkinys – „Nimbula“. Tai privataus debesies valdymo programinės įrangos kūrėjai. Nieko ypatingo, bet yra akivaizdus „Oracle“ siekis susirinkti geriausius rinkoje sprendimus.

Grįžkime prie žemiškesnių dalykų, kurie gali paliesti mus visus. Kuriamas naujas „Word“ internete. Tai bus produktas, panašus į „Google Docs“ ir „Microsoft Web Apps“. Jį kuria buvę „OpenOffice“ kūrėjai, kurių produktas vadinsis „OX Text“. Aišku, viskas nemokamai, tik komercinės versijos bus mokamos.

Debesies žiniasklaidoje sklando dar viena naujiena – daliai vartotojų nulūžo „Google Drive“. Problemų turi ir „Google“, nieko čia nepadarysi... Svarbu, kad tos kelios valandos metų gale nesudarytų to 0,01 proc. Dauguma debesų kompiuterijos paslaugų teikėjų savo sutartyse pasižada 99,99 proc. nepertraukimo veikimo. Kelios valandos per metus, kai paslauga neveikia, šios sutarties nepaliečia, tad niekas negali reikalauti kompensacijų ar bent jau pinigų grąžinimo. Tiesa, panašių problemų turėjo ir „Microsoft“ su „Outlook“ ir „SkyDrive“.

Dar viena didelė naujiena, kuri aptarinėjama visame pasaulyje tiek populiariojoje žiniasklaidoje, tiek tinklaraščiuose – „Google“ uždaro projektą „Google Reader“. Verslui tas „Reader“ didelės įtakos neturėjo, nes „Outlook“ ir kitos panašios el. pašto programos puikiausiai dirba su RSS srautais. 

Keisčiausia yra tai, kad lyg tarp kito minimi ir kiti uždaromi projektai, tarp kurių yra ir „Google Cloud Connect“. Tai nedidelė programėlė, leidusi sinchronizuoti duomenis iš darbastalio biuro programų. Kad ir to paties „Word“. Beje, labai naudingas daiktas tiems, kurie norėjo automatiškai visus dokumentus saugoti „Google Drive“. Dar vienas uždaromas debesų kompiuterijos produktas – „Google Building Maker“. Programėlė debesyje, kuri leido kurti 3D pastatus „Google Maps“ ir „Google Earth“ žemėlapiuose. „Pavasarinis apsivalymas“, – sako „Google“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Marius Kuitniauskas
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)