Kas įvyksta internete per 1 minutę?  (0)

Ar žinote, kiek visokiausių įvykių Internete įvyksta vos per vieną minutę? Jei ne, tai šią spragą galima pašalinti, pasitelkiant naujausią kompanijos Intel tyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžiai reikėtų paminėti, kad per minutę pasauliniame voratinklyje „suvartojamas“ maždaug 639800 GB duomenų srautas. Iš viso to skaičiaus žymi dalis tenka labiausiai lankomiems pasaulyje interneto puslapiams - socialiniame tinkle "Facebook" atliekama 6 milijonai atvertimų, paieškos sistema Google.com per minutę apdoroja maždaug 2 mln. paieškos užklausų; vaizdų tarnyba Youtube, kuri taip pat priklauso Google, per tą laiką parodo 1,3 mln. vaizdo įrašų, o taip pat apdoroja ir susistemina maždaug 30 valandų atsiųstos vaizdinės medžiagos.

Tuo pačiu metu per minutę Amazon parduoda produkcijos už $83 000, tuo tarpu maždaug 20 vartotojų paskyrų yra nulaužiama kibernetinių nusikaltėlių. socialiniame tinkle Facebook per minutę 277 000 vartotojų aplanko 6 mln. puslapių, tuo tarpu tinkle Twitter pridedama 100 000 naujų pranešimų ir sukuriama 320 naujų paskyrų, taip pat elektroniniu paštu išsiunčiama 204 mln. laiškų, iš kurių 150 mln. yra el. šiukšlės (spam). Ne taip sparčiai veikia Wikipedia, kurioje kiekvieną minutę patalpinami 6 nauji straipsniai.

Kompanija Intel taip pat pateikė savo prognozes, kurios padėtų įsivaizduoti, kas vyks 2015 metais. Jei dabar prie interneto prijungtų įrenginių skaičius lygus Žemės gyventojų skaičiui, tai po dviejų metų toki įrenginių skaičius padvigubės. Dar įdomiau yra tai, kas tuomet per vieną sekundę internete bus persiunčiama tiek vaizdinės medžiagos, kurią peržiūrėti būtų įmanoma tik per penkerius metus.

Taip pat lieka atviras klausimas, ar sugebės dabartinė tinklo infrastruktūra susidoroti su tarsi lavina didėjančiu duomenų srautu, ir jei taip, ar sugebės užtikrinti tinkamą saugumo ir prieinamumo lygį. Tačiau tam reikalui, turbūt ne veltui, kompanija Intel aktyviai kooperuojasi su kompanija Cisco ir taip bandys pažaboti „didelius duomenis“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)