Kritikai: kodėl „Galaxy S4“ yra geresnis už „iPhone5“  (77)

Mėnesio pradžioje „Samsung“ pristatė naują flagmaną „Galaxy S4“, kuris sulaukė kritikų liaupsių ir kalbų apie galimai laimėtą konkurencinę kovą prieš „iPhone 5“, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo „Galaxy S4“ išmanusis telefonas yra pranašesnis už savo konkurentą?

Visų pirmą sparta. „Galaxy S4“ turi keturių branduolių procesorių, tuo tarpu „iPhone 5“ tik dviejų. „Primate Labs“ atliktos spartos testo metu paaiškėjo, kad reali „Samsung“ produkto sparta yra beveik du kartus didesnė nei „iPhone 5“

Antra, „Galaxy S4“ turi didesnį ekraną, kuris siekia 5 colius. Tuo tarpu „iPhone 5“ ekranas yra visu coliu kuklesnis, tai reiškia mažesnį malonumą akims peržiūrint vaizdo siužetus arba naudojantis mobiliosiomis programėlėmis.

Be to, „Galaxy S4“ turi geresnę foto kamerą. „Galaxy S4“ yra apginkluotas 13 megapikselių kamera, tuo tarpu „iPhone 5“ pajėgumai – 8 megapikseliai. Jeigu to negana, tuomet tenka pripažinti, kad „Galaxy S4“ programinė įranga, leidžianti redaguoti nuotraukas ir vaizdo siužetus telefonu, yra pranašesnė nei „iPhone 5“.

„Galaxy S4“ turi daugiau panaudojimo galimybių nei jo konkurentas. Viena jų – nuotolinio TV pultelio funkcija. Į šį telefoną yra įdiegta naujausia „Android“ operacinė sistema, kuri lenkia iOS savo funkcionalumu.

Tęsiant „Galaxy S4“ privalumų sąrašą derėtų paminėti telefono prieinamumą. Šiuo telefonu prekiauja daugelis mobilaus ryšio tiekėjų, tuo tarpu „iPhone 5“ yra randamas tik kai kurių operatorių salonuose.

Neįtikėtina tai, kad nepaisant nuostabaus „iPhone 5 Retina“ ekrano, kurio raiška siekia 326 pikselius į vieną kvadratinį colį, „Samsung“ sugebėjo pasiekti geresnių rezultatų. „Galaxy S4“ raiška – 441 pikselių į kvadratinį colį.

„iPhone“ produktas „Siri“ neturi galimybių lygintis su „Android 4.1 Jelly Bean“ pagalbininku „Google Now“. Šis įrankis pateikia jums visą galimai reikalingą informaciją. Žinodama jūsų nuolatinį maršrutą programėlė gali iš anksto pranešti apie pakeliui laukiančius eismo kamščius. Tai tik viena iš „Google Now“ funkcijų.

Grįžtant prie techninės pusės reikia atkreipti dėmesį į operatyvios atminties kiekį. „Galaxy S4“ vartotojai mėgaujasi 2 Gb RAM, tuo tarpu „iPhone 5“ gerbėjai turi tenkintis 1 Gb. Akivaizdu, kad „Galaxy S4“ vartotojai gali vienu metu naudoti daugiau programėlių ir interneto naršyklės langų.

Be to, nereikėtų pamiršti ir baterijų, kurios „Galaxy S4“ telefeone yra lengvai pakeičiamos, „Samsung“ netgi pardavinėja papildomų baterijų rinkinius, kuriomis esant reikalui vartotojas gali nedelsiant pakeisti išsekusius energijos išteklius.

Kitas privalumas – galimybė išplėsti telefono atmintį naudojantis 16 arba 32 Gb „MicroSD“ kortelėmis ir saugoti duomenis šiose kortelėse, o ne pačiame telefone.

„Galaxy S4“ neturi tik vieno – prakąsto obuolio ženkliuko ant savo nugarėlės. Ir tenka pripažinti, kad šis trūkumas yra didžiulis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(40)
(3)
(9)

Komentarai (77)

Susijusios žymos: