Mažiausias pasaulyje rezervinis akumuliatorius išgelbės kritinių situacijų atveju (Video)  (8)

Kartais vienas svarbus skambutis arba pranešimas gali daug ką pakeisti, savo ruožtu, dabartiniai išmanieji telefonai sugeba išsikrauti vos per kelias dienas (nors už lango jau XXI amžius), ir tai nutiks pačiu nepalankiausiu metu. Kompanija Devotec sukūrė mažiausią pasaulyje mobilų akumuliatorių, kuris skirtas jūsų mobilaus įrenginio pakrovimui per micro-USB jungtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miniatiūrinis korpusas yra 33 x 22 x 15 dydžio, atrodo kaip kuro kanistras, tuo tarpu viduje patalpinta paprasta ličio jonų baterija bei valdymo schema. Baterijos talpa sudaro 220 mAh, aišku, šiuolaikiniam išmaniajam telefonui jos neužteks ir pusvalandžiui. Vis tik koncepcija numato būtent tuos atveju, kai kritiškai reikalingas rezervinis maitinimo šaltinis, kuris visuomet bus po ranka kritinių situacijų atveju. Akumuliatorius praktiškai „nesveria“, o jo matmenys tokie, kad puikiai tinka kaip raktų pakabukas. Darbinis režimas atvaizduojamas, pasitelkus tris šviesos diodus. Raudona spalva reiškia, kad akumuliatorių būtina įkrauti, žalia – kad pilnai įkrautas, o mėlyna – kad akumuliatorius maitina išorinį įrenginį.

Kad projektas sėkmingai gyvuotų, kompanijai būtina iki balandžio 19 d. per Kickstarter sistemą surinkti 20 tūkst. JAV dolerių. Naujienos parašymo metu buvo surinkta daugiau nei trys ketvirtadaliai prašomos sumos, taigi tikėtina, kad po kurio laiko projekto autoriai galės pradėti savo kūrinio serijinę gamybą (ir, matyt, padarys gėdą mobiliems įrenginiams skirtų baterijų gamintojams).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (8)