Google Nexus 5: bus investuojama ne į didesnį telefono ekraną, o į kompaktiškumą, baterijos talpą ir kokybišką vaizdo kamerą  (9)

Puslapio PhoneArena teigimu, Google ir jos partneriai nesiruošia laikyti šių metų tendencijų, kurios nustato nerašytas išmaniųjų telefonų kūrimo taisykles, ir laikysis savo politikos, kuriant būsimą flagmaną Nexus 5. Skirtingai nuo daugumos aukščiausios klasės Samsung, HTC, LG, Huawei, Sony ir kitų kompanijų sprendimų, naujasis Nexus atstovas negaus 5“ įstrižainės ekrano su Full HD raiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negana to, kalbama netgi apie mažesnį modelį, nei buvo Nexus 4. Antra vertus, kūrėjai nusprendė tobulinti kitus aspektus: bus daugiau dėmesio skirta kompaktiškumui, didesnei baterijos talpai ir kokybiškai kamerai.

Šaltinių duomenimis, Google Nexus 5 gaus 4,5“ įstrižainės 1280 x 800 taškų raiškos ekraną su IPS matrica (326 ppi). Ekranas užims 88% priekinės išmaniojo telefono dalies, o tai reiškia, kad aplink ekraną bus labai mažai vietos rėmeliui, o fizinio mygtuko, greičiausiai, galima nesitikėti.

Išmaniojo telefono pagrindu taps SoC mikroschema Qualcomm Snapdragon 600, tiesa, keturis branduolius turinčio procesoriaus taktinis dažnis bus 1,5 GHz, nors Qualcomm sprendimas gali veikti maksimaliu 1,9 GHz taktiniu dažniu. Akivaizdu, kad toks sprendimas priimtas tam, kad išmanusis telefonas taupiau naudotų baterijos talpą (juo labiau, kad iš FACEIT.LT atliktose apžvalgose matyti, jog sklandžiam telefono veikimui visiškai pakanka ir kelių skaičiavimų branduolių). Akumuliatoriaus talpa bus 2800 mAh; už grafikos posistemės darbą bus atsakingas integruotas Adreno 320 adapteris.

Tradiciškai Google Nexus naujokas negaus microSD atminties kortelių lizdo, tačiau bus galima pasinaudoti kokybiška 9 MP raiškos kamera. Tiesa, dėl nežinomų priežasčių Google vietoj tradicinio CMOS sensoriaus naudos CCD. Kalbama, kad prie kameros rankas prikiš kompanijos Nikon inžinieriai (apie tai gandai sklandė ir anksčiau).

Daugiau naujienų apie Google Nexus 5, tikėtina, išgirsime gegužės viduryje įvyksiančioje kompanijos Google konferencijoje I/O 2013. Čia paieškos gigantas turėtų pristatyti ne tik naujus aparatinius sprendimus, tačiau ir naujausią Android versiją 5.0 Key Lime Pie.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: