„BlackBerry“ pranešė apie pelną, yra gana patenkinti flagmano „Z10” pardavimais  (0)

Telefonų gamintojas „BlackBerry“, anksčiau žinotas trumpiniu RIM, pirmą kartą pranešė apie savo ketvirčio finansinius rezultatus po vardo pakeitimo. Kompanija prieš tai pristatė naujos kartos „BlackBerry 10” mobiliąją operacinę sistemą bei keletą naujų išmaniųjų telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį ketvirtį „BlackBerry“ ir vėl dirbo pelningai, kas kiek pataisė bendrus reikalus. Nepaisant to fakto, jog kompanijos pajamos siekė 2.7 milijardus JAV dolerių, kas yra 2 % mažiau už prieš tai ėjusį ketvirtį, tačiau kompanijos pelnas buvo 98 milijonai JAV dolerių. Tuo tarpu tuo pačiu laiku prieš metus kompanija per tris mėnesius prarado net 125 milijonus JAV dolerių.

„BlackBerry“ per paskutinis tris mėnesius pagamino ir išsiuntė (telefonai yra prekyboje) apie 6 milijonus telefonų, iš jų – milijonas naujojo flagmano „Z10“ aparatų. Pasak kompanijos vadovo Thorsteno Heinso, tarp dviejų ir trijų ketvirčių iš minėto milijono išsiųstų „Z10“ jau yra tikrai realizuoti, tad šio telefono pardavimais kompanija patenkinta.

Kad ir kaip ten būtų, bendri fiskaliniai metai kompanijai buvo ypatingai liūdni. Šie pasibaigė šių metų kovo 2 dieną, bendros „BlackBerry“ pajamos buvo 11,1 milijardo JAV dolerių, o tai net 40 % mažiau, nei ankstesniais metais. Kompanija neišvengė ir nuostolių – 628 milijonai JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: