nVidia vaizdo plokštės su Volta architektūra gaus unikalią atminties sąsają  (0)

Maždaug prieš mėnesį kompanija nVidia atskleidė tam tikrų detalių apie savo būsimą grafinių procesorių mikroarchitektūra Volta. Jos pagrindu sukurtos vaizdo plokštės pasirodys ne anksčiau kaip 2015 metais, jos numato daugiaaukštę mikroschemų konstrukciją, kai atmintis bus įdiegta šalia grafinio procesoriaus kristalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu ekspertai pastebėjo ir tam tikrų DRAM konstrukcijos panašumų su Hybrid Memory Cube, o tai yra gana svarbus dalykas. Kitų detalių kompanija nVidia kol kas nepateikė, tačiau tam tikra informacija paaiškėjo iš nVidia techninio padalinio vadovo William Dally interviu, kuris buvo duotas puslapiui EE Times.

nVidia atstovas paaiškino, kad Volta kartos grafiniai procesoriai remsis trimis „banginiais“: pagrindas iš organinių medžiagų, nauja I/O sąsaja ir atminties diegimas šalia procesoriaus kristalo (taip vadinama 2,5D komponavimas). Kiekviename iš trijų punktų „nuostabiai“ atrodo viskas: pilna ne tik prieštaravimų, tačiau masė nepasakytų iki galo faktų, taigi po nVidia techninio padalinio vadovo interviu nežinomybės apie Volta atsirado dar daugiau, nei buvo nuo pat pradžių.

Organinių medžiagų pagrindas, kuris būtų naudojamas mikroschemų gamyboje, yra pakankamai pigus, kartu leidžia pasiekti mažesnį broko procentą. Tačiau tokios medžiagos netapo masinėmis dėl prastų elektrinių savybių, lyginant su silicio plokštelių charakteristikomis. Kompanija IBM, pavyzdžiui, apdoroja 300 mm dydžio silicio plokšteles, tuo tarpu organines – tik 100 mm dydžio. Ar žino nVidia, ką daro? Tvirtinama, kad žino. Kompanija taip pat kuria unikalią I/O sąsają, kuri skirta atminties ir GPU bendravimui būtent tose mikroschemose, kurios sukurtos organinių medžiagų pagrindu.

Kalbant apie sąsają, nVidia ir William Dally tame tarpe yra tikri specialistai, tačiau kurti sąsają išskirtinai savo produkcijai – gana ginčytinas dalykas (kalbant tiek iš finansinės, tiek iš kitų resursų pusės), juo labiau, kad industrija gyvena standartų epochoje. Be didelio palaikymo iš gamintojų pusės, kuriems reikalinga alternatyva produkcijai realizuoti, siaura iniciatyva iš anksto atrodo kaip pasmerktas projektas. Antra vertus, galbūt nVidia ne veltui savo skaidrėje su Volta vaizdo plokšte patalpino nuotrauką su Hybrid Memory Cube?

Kompanija IBM kaip tik žada užsiimti tokios atminties gamyba, pasitelkiant į sąjungininkus ir kompanija Micron. Pastaroji, beje, gali užsiimti ir organinių plokštelių apdorojimu. Juo labiau, kad daugiaaukštės mikroschemų konstrukcijos IBM taip pat nėra svetimos. Vis tai leidžia kalbėti apie toli žvelgiančius nVidia ir IBM planus, tačiau kol kas jų patvirtinti (arba paneigti) nėra pakankamai informacijos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)