Microsoft: trečdalis visos programinės įrangos yra piratinės kopijos  (23)

Korporacijos Microsoft užsakymu analitikų kompanija IDC atliko tyrimą, kuris pavadintas labai nekompaktiškai: „Pavojingas padirbtos ir piratinės programinės įrangos pasaulis: kaip padirbtos programos gali panaikinti vartotojų, kompanijų ir šalių saugumą, bei lemti laiko ir pinigines išlaidas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kruopštaus tyrimo rezultatai sutalpinti PDF formato 29 puslapiuose.

Apklausoje dalyvavo 1104 „paprastų“ vartotojų, 973 verslo atstovai ir 269 IT vadybininkai, apklausa atlikta 10 valstybių. Ataskaitoje pateikiamas įdomių faktų sąrašas apie piratinėse programose esantį kenkėjišką kodą ir nepageidaujamus siurprizus, tokius kaip virusai, trojos arkliai, klaviatūrų ir kitų įrenginių šnipai ir t.t. IDC vertinimu, 33% visos programinės įrangos yra padirbtos kopijos. Remiantis prognozėmis, įmonėms ir didelėms kompanijoms padirbtos produkcijos įsigijimas kainuos $114 mlrd., savo ruožtu, „siurprizai“ tokioje programinėje įrangoje atneš maždaug $22 mlrd. nuostolių, be to, vartotojai visame pasaulyje sugaiš maždaug 1,5 mlrd. valandų tam, kad būtų pašalinti netikros programinės įrangos padaryti negeri darbai.

Įdomu pažymėti ir tai, kad didžioji dalis minėtos programinės įrangos patenka pas vartotojus ir verslo atstovus jau įdiegta asmeninius kompiuterius, 78% tokių programų turi įvairius šnipinėjimui skirtus modulius, 45% apklaustųjų pažymėjo, jog piratinė programinė įranga sulėtina kompiuterio darbą ir taip priverčia vartotojus ją pašalinti. 48% apklaustųjų pranešė, kad baiminasi duomenų praradimo dėl piratinių kopijų darbo, 29% bijo prarasti konfidencialius duomenis, tokius kaip prisijungimui skirti vardai ir slaptažodžiai, ir tik 2% respondentų nesibaimina nieko. 46% apklaustųjų dėl nelegalios programinės įrangos nediegia programų atnaujinimų, tuo tarpu kas dešimtas IT vadybininkas atjungia automatinio atnaujinimo funkciją.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (23)